Muriz Memić pozvan na razgovor u VSTV. Odgovora do danas, nije bilo, ali nakon protesta...

Pravda

Muriz Memić pozvan na razgovor u VSTV. Odgovora do danas, nije bilo, ali nakon protesta...

Piše: N1

Muriz Memić, otac stradalog mladića Dženana Memića, pozvan je na razgovor u Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za N1.

 ''Kao punomoćnik sam i ja pozvan, gospodin Muriz Memić i ja smo pozvani 22. maja u 14 sati'', kazao je za N1 Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

 

''Očekujem da konačno dobijem priliku da ukažem na propuste koji bodu oči. To su toliko teški propusti koji se mogu samo okvalifikovati kao organizirani kriminal, a cilj je bio prikrivanje ubistva'', dodao je Feraget.

 

Memić je u više navrata isticao da želi razgovarati s nekim iz ove institucije. Odgovora do danas, nije bilo.

 

Podsjećamo, nekoliko stotina građana Sarajeva, ali i drugih gradova Bosne i Hercegovine, okupilo se jučer u glavnom gradu BiH na protestu povodom smrti dvojice mladića, Dženana Memića iz Sarajeva i Davida Dragičevića iz Banjaluke.

 

Predvodnici okupljenih bili su očevi dvojice mladića, Muriz i Davor. Ovo je bio sedmi po redu protest za Dženana Memića koji je stradao u noći 8. februara 2016. godine na Ilidži.

 

David Dragičević je nestao u noći sa 17. na 18. mart ove godine, a tijelo stradalog Banjalučanina je pronađeno 24. marta u rijeci Crkvini.

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Ipak je bilo efekta od jucerasnjeg okupljanja.Samo tako treba,ne dati im da disu,da znaju da ce biti posljedica za sva njihova zlodjela
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.