<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Američka ambasadorka odgovorila Dodiku

Desk

Izjava Predsjednika RS o tome kako će zatražiti od američke ambasade da obavijesti javnost za koje to programe se doznačava 12 miliona dolara za podršku nevladinog sektoru očigledno je data u funkciji predizorne kampanje, rekla je juče u Srebrenici američka ambasadorka Morin Kormak.

17. maj 2018, 12:00

Ona je istakla da SAD od kraja rata u Bih pomažu obnovu ove zemlje sasvim transparentno, ne krijući ništa, prenio je Dnevnik BN Televizije.

"Ono što je najvažnije za reći da je tokom 22 godine Vlada SAD-a davala je svoju podršku razvoju zemlje u iznosu od skoro 2 milijarde dolara i učestvovali svo u raznom opsegu projekata - od obnove kuća, podrške pljoprivrednicima, davali smo ekonomsku podršku, pomirenju među različitim zajednicama, i podršku civilnom društvu, da to je istina, i nije nikakva tajna, građanskom društvu i slobodi izražavanja i slobodi javnoj riječi i misli. Ono što čujemo i vidimo su neke vrste teorija zavjere koje su dijelom predizbornih kampanja i ne vidim potrebu za tako nešto dalje komentarišem" odgovorila je Kormak.