Malešević pozvao buduće studente da prate potrebe tržišta rada u RS

BANJALUKA

Malešević pozvao buduće studente da prate potrebe tržišta rada u RS

Piše: FENA

Za učenike završnih razreda srednjih škola u RS danas se završava nastava.

Za druge učenike u srednjim školama, nastava traje do 14. juna. Đaci koji pohađaju umjetničke škole nastavu završavaju 7. juna, osim maturanata koji će je pratiti do 24. maja 2018. godine.

Ministar prosvjete RS-a Dane Malešević pozvao je svršene srednjoškolce da maturske večeri proslave dostojanstveno.

-Završetkom srednje škole zatvarate važno poglavlje u svom životu, u kome ste stekli potrebna znanja u izabranom zanimanju, ali i neprocjenjiva iskustva i dragocjene prijatelje - naveo je Malešević.

One, koji planiraju nastavak školovanja, savjetovao je da prate potrebe tržišta rada i da biraju one studijske programe po čijem završetku će brzo naći posao i ostvariti lične planove, ali i dati doprinos razvoju društva.

-Želim da znate da će vaš izbor zanimanja odrediti i kvalitet vašeg života u budućnosti, ali i ekonomski i kulturni razvoj RS – naveo je resorni ministar.

 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Pa za koji qrac ti primas platu ministra--to je tvoj zadatak da napravis listu trazenih zanimanja, da podstices prijem na odredjena zanimanja i smanjis broj ekonomista,a ko ne i ukines na odredjeno vrijeme.T planovi se prave 10 godina unaprijed-sta radite vi mazgovi ministarski kad odete vani u posjete civilizovanim drzavama??Zasto ne kopirate oprobane sisteme vec izmisljate rupe u saksiji??
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.