Akcija Arsenal: Saopštenje Tužilaštva u Banjaluci

Desk

Akcija Arsenal: Saopštenje Tužilaštva u Banjaluci

Piše: Buka

Trojica uhapšenih u akciji MUP RS kodnog naziva „Arsenal“ i osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju droge sprovedeni su jutros u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.U akciji „Arsenal“ juče je uhapšeno sedam osoba sa područja Banjaluke.

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, dana 17.05.2018.godine, od strane Policijske uprave Banja Luka dostavljen je izvještaj protiv 5 ( pet ) osumnjičenih lica: Zoran Tešanović, rođen 1981.godine iz Banja Luke, Milan Milanović, rođen 1994.godine iz Banja Luke i Zoran Ćevriz, rođen 1989.godine iz Banja Luke i dva osumnjičena lica koja nisu dostupna organima gonjenja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 2. i 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.


Okružno javno tužilaštvo Banja Luka će staviti prijedlog Sudu za raspisivanjem potjernice za dva osumnjičena lica koja nisu dostupna organima gonjenja. Osumnjičena lica su lišena slobode u okviru šestomjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, i Policijske uprave Banja Luka.

U proteklom periodu osumnjičena lica su vršila nabavku i preprodaju opojnih droga kokain i marihuana korisnicima na području Grada Banja Luka.

Osumnjičena lica su sprovedena radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka. Nakon ispitivanja osumnjičenih lica u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obavještena.
Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.