Velika Kladuša: Počeo premještaj migranata iz Parka na novu lokaciju
foto Radio Velika Kladuša

Desk

Velika Kladuša: Počeo premještaj migranata iz Parka na novu lokaciju

Piše: Mirela Pehlić

U četvrtak, 17. maja u jutarnjim satima počeo je premještaj migranata iz Parka Omladinske radne brigade “7 Sekretara SKOJ-a” u Velikoj Kladuši na novu lokaciju u naselju Trnovi, javlja Radio Velika Kladuša na svom portalu

Naime, kako bi se privremeno nosili s problemom migranata Općinski načelnik Fikret Abdić je dan prije donio odluku da zemlju koja je u vlasništvu Općine Velika Kladuša u okolici grada iskoristi za smještaj migranata.

 

Na ovoj lokaciji migrantima su na raspolaganju voda, sanitarni čvor i struja, a imaju riješenu i podlogu za podizanje šatora. Pored migranata koji su boravili u Parku, na ovu lokaciju tokom dana biće izmješteni i migranti koji su se naselili na drugim poznatim lokacijama u Velikoj Kladuši.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.