Tramp o imigrantima: "To nisu ljudi, to su životinje. Proterujemo ih iz zemlje"

SAD

Tramp o imigrantima: "To nisu ljudi, to su životinje. Proterujemo ih iz zemlje"

Piše: B92

Predsednik SAD Donald Tramp nazvao je životinjama ilegalne imigrante u državi Kaliforniji na okruglom stolu o gradovima SAD koji imigrantima pružaju utočište.

 "Proterujemo ljude iz zemlje. Ne možete da verujete koliko su ti ljudi loši", rekao je sinoć Tramp tokom razgovora o gradovima u Kalifornii koji odbijaju da sarađuju sa imigracionom službom na saveznom nivou.

 

"To nisu ljudi, to su životinje. Proterujemo ih iz zemlje brzinom koju nikada ranije nismo imali", rekao je američki predsednik i dodao da kalifornijski zakon pruža utočište "opakim prestupnicima koji su jedni od najnasilnijih u svetu, kao što su članovi grupe MS-13", kriminalne bande iz Salvadora. 

 

Tramp je dodao da su "nedužni muškarci, žene i deca na nemilosti sadističkih kriminalaca". 

 

Njegova izjava je izazvala žestoke reakcije demokrata koji su rekli da su imigranti ljudska bića. 

 

"Nisu životinje, nisu kriminalci, nisu šverceri droga, nisu silovatelji. Oni su ljudska bića", rekao je demokratski poslanik Džared Polis iz američke savezne države Kolorado. 

 

U Kaliforniji, uporištu demokrata, živi najviše ilegalnih imigranata u SAD. Kalifornijski gradovi imigrantima žele da olakšaju integraciju u američko društvo raznim merama, koje savezne vlasti ne odobravaju.

Komentari na tekst (1)
Ko
Objavljeno:
Baš me raduje što su njegovi djedovi mogli legalno da se nastane u Americi i poštede Evropu ovog bića.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.