<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Slobodan Ujić nakon skandala: Šokiran sam! Ko je naredio da se vraćaju migranti?! Dva dana smo pripremali akciju...

Migranti

- Mi smo dva dana operativno pripremali ovu akciju zajedno sa MUP-om KS i sve je urađeno perfektno, do detalja. Ja sam zaista šokiran, i ne znam šta znači ovo zaustavljanje – kazao je Ujić

18. maj 2018, 12:00

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić u razgovoru za novinsku agenciju Patria potvrdio je da je konvoj sa migrantima zaustavljene u Konjicu. Rekao je da je to šokiralo nadležne koji su pripremili akciju premještanja migranata iz Sarajeva u izbjeglički kamp u Salakovcu.

- Mi smo dva dana operativno pripremali ovu akciju zajedno sa MUP-om KS i sve je urađeno perfektno, do detalja. Ja sam zaista šokiran, i ne znam šta znači ovo zaustavljanje – kazao je Ujić.

On je istakao da su inspektori Službe za poslove sa strancima na licu mjesta i da su bili u pratnji autobusa.

- O svemu izvještavam ministra sigurnosti BiH, i pratimo situaciju. Nemamo informaciju ko je naredio da se zasutave autobusi – dodao je Ujić.

Konvoj sa izbjeglicama mora napustiti područije HNK, a ukoliko to ne urade, rečeno im je da će intervenirati Specijalna jedinica MUP-a. No, za sada nema nikakvih potvrda zbog čega je to urađeno.