<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Igrosvijet - dan dječije igre u Banjaluci

BESPLATNE RADIONICE

IN fondacija – fondacija za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u Bosni i Hercegovini (INF), u subotu, 26. maja 2018. godine po prvi put organizuje „Igrosvijet“ prve igre bez granica za djecu u BiH.

18. maj 2018, 12:00

Igre će se održati u Banjaluci u Vodenom parku Aquana i Mercator centru Borik.

Događaj ima za cilj da promoviše aktivnosti koje razvijaju maštu, kreativnost, razigranost i bezbrižnost djece i čine ovaj svijet boljim i sigurnim mjestom za njihov rast i razvoj.

Aktivnosti će se provoditi kroz radionice primjeren različitim interesima i uzrastu djece: naučna, ekološko–kreativna, plesna, slikarska, muzička i sportska radionica kao i kroz dodatne zabavne sadržaje. Djeca će birati radionicu u kojoj žele da učestvuju.

Na samom kraju događaja planirani su i aktivnosti koja će imati za cilj da promovišu filantropiju i veću uključenost firmi i pojedinaca u brigu o djeci i to kroz trku gumenih dječjih patkica.

"Kako bi na poseban i kreativan način prikupljali sredstva za razvoj programskih aktivnosti IN fondacije pozivamo Vas da date svoje učešće u ovoj aktivnosti kupovinom minimalno jedne gumene patkice. Pojedinačna cijena patkice za pojedince iznosi 10 KM, a za firme 50 KM. Patkice će biti numerisane. Takmičenje će se organizovati u dvije kategorije; prva utrka patkica za pojedince i druga, za patkice koje su kupile firme. Sva prikupljena sredstva će biti usmjerena za naše projektne aktivnosti", kažu organizatori. 

Za prva tri pobjednika u obje trke osigurane su nagrade zahvaljujući sponzorima.

Program Igrosvijeta počinje u 11.00h. Sve radionice su besplatne!

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 051 464 460.