<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Srdačan doček za Erdogana i ruka u ruci: Počeo sastanak u Predsjedništvu BiH

Sarajevo

Erdogan je danas doputovao u radnu posjetu Bosni i Hercegovini, a na aerodromu su ga dočekali brojni predstavnici bh. političke scene.

20. maj 2018, 12:00

Erdogan je danas doputovao u radnu posjetu Bosni i Hercegovini, a na aerodromu su ga dočekali predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, njegova supruga Sebija Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, te ambasador Turske u Sarajevu Haldun Koc, nakon čega su se uputili prema zgradi Predsjedništva BiH.

Ispred zgrade Predsjedništva BiH turskog predsjednika je dočekala veća grupa građana s transparentom dobrodošlice. 

Erdogana u Predsedništvu nisu dočekali hrvatski i srpski član, Dragan Čović i Mladen Ivanić. 

 Ivanić je ranije rekao da će u vreme posete Erdogana biti van zemlje. 

 Sarajevo je potpuno u znaku posete turskog šefa države

 Erdogan će u Sarajevu održati i praktično jedini predizborni miting svoje partije i koalicionih partnera van Turske, uoči vanrednih predsjedničkih i parlamentarnih izbora, koji će  biti održani 24. juna. 

Nakon sastanka u Predsjedništvu i zajedničke konferencije za novinare, Erdogan i Izetbegović će položiti cveće na grob prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića na groblju Kovači u Sarajevu. 

Poslije toga će prisustvovati 6. Kongresu Unije evropskih-turskih demokrata (UETD), koji će biti održan u Olimpijskoj dvorani Zetra.