<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Davor Dragičević podnio 100 tužbi i zahtjev da se formira novi tužilački tim: Znam ko mi je ubio sina!

Desk

Davor Dragičević predao je u banjalučkom tužilaštvu novih 100 prijava protiv nepoznatih osoba zbog ubistva njegovog sina Davida Dragičevića.

21. maj 2018, 12:00


"Dostavljamo 100 prijava ubistva na štetu Davida Dragičevića, protiv nepoznatog i još slobodnog počinioca, koje su mi savjesni građani lično predali kao pravnom zastupniku mog pokojnog sina, a kako bih iste dostavio adresantu Okružnom tužilaštvu"rekao je Davor Dragičević

On je rekao kako zna ko mu je ubi sina, i da ima dokaze.

On je danas takođe podnio Republičkom tužilaštvu Republike Srpske prijedlog da se formira novi tužilački tim u krivičnom predmetu „teško ubistvo“ na štetu Davida Dragičevića.

U svom zahtjevu Dragičević traži od Glavnog republičkog tužioca Mahmud Švrake, da od glavnog banjalučkog tužioca Želimira Lepira i njegovog tima tužioca odzme predmet o smrti Davida i da formira novi istraživački tim.



U ovom zahtjevu naveli su da imaju saznanja i osnov sumnje da su Lepir i pojedini tužicao iz sadašnjeg tužilačkog tima saučesnici u „teškom ubistvu“ nad Davidom Dragičevićem.

-Saučesništvo se ispoljava na način zloupotrebljavanja službenog položaja ili ovlaštenja u svrhu pomoganja neposrednom izvršiocu i drugim saučesnicima poslije  krivičnog djela – navodi se u zahtjevu.

Sutra bi u Banjaluci trebao biti održan novi krug saslušanja Anketnog odbora narodne skupštine RS, a izjave će dati Darko Ćulum, direktor policije i Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, novi inspektor koji je preuzeo istragu o smrti Davida Dragičevića.

Na pitanje novinara šta očekuje od Anketnog odbora , Davor Dragičević je rekao kako više ništa ne očekuje, ali očekuje samo da ljudi rade svoj posao.


On je rekao kako će ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač dobiti ovih dana prijavu, čim dobije traskript i video zapis sa Skupštine zbog nanesene duševne boli, jer je na Skupštini  javno rekao da je David Dragičević opljačkao kuću. Novac koji dobije ići će u humanitarne svrhe.