<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

BOGOMDANI SAVEZNICI: Bog je na nebu, na zemlji Rusija! I Erdogan

BIH

Sudeći prema politikama koje vode ovdašnji političari i porukama kojih smo se naslušali ove godine, za budućnost građana BiH od sada će se brinuti božji izaslanici.

23. maj 2018, 12:00

Proteklog vikenda mogli smo svjedočiti gostovanju turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana u sarajevskoj dvorani "Zetra", prilikom kojeg je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio:

"Toliko neprijatelja unutar sebe, na svojim granicama, sa milionima izbjeglica, Turska, ne da se nosi s tim, nego i dalje napreduje, zato što imate čovjeka kojeg vam je Bog poslao, ime mu je Redžep Tajip Erdogan", poručio je ushićeno Izetbegović, za kojeg još uvijek ne znamo ko ga je i odakle nama poslao.

Uglavnom, ako se prisjetimo da je prije nekih pola godine isti ovaj Izetbegović rekao kako je njegov otac Alija Izetbegović ostavio Bosnu i Hercegovinu u amanet Erdoganu, možemo odahnuti i prepustiti se u ruke božjem izaslaniku.

Ipak, pošto je BiH jedinstvena i do grla u problemima, a uz to ima tri konstitutivna boga, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik omogućio nam je i pomoć prvog do pravoslavnog Boga. Ili prve.

Jer, kako drugačije protumačiti poruke koje smo mogli čuti tokom nedavnog gostovanja u Banjaluci Valentine Matvijenko, predsjednice Savjeta Federacije Rusije, koja nam je za skupštinskom govornicom poručila "Bog je na nebu, a Rusija na zemlji".


Na kraju, jedini koji nam još uvijek nije obezbijedio neku vrstu božanske ili nadljudske pomoći jeste hrvatski politički predstavnik Dragan Čović, koji nas za sada koliko-toliko drži na putu za Evropsku uniju, i to preko Blajburga.