<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Poruka borca: Ako ne može nas šest unutra, ulazimo svi

sarajevo

Ivan Krajinić, bivši pripadnik Hrvatskog vijeća obrane, kazao je u razgovoru za N1 da je borce ''zlo natjeralo na proteste'' i da će u zgradu Parlamenta ući svi ukoliko ne bude dozvoljen ulazak za šest izabranih predstavnika u zgradu Parlamenta.

23. maj 2018, 12:00

Krajinić je u razgovoru s reporterom N1 televizije Vladom Marićem poručio da su ''zahtjevi boraca jasni'', ali da sumnja da će oni biti prihvaćeni.

''Dogovoreno je da uđe naša grupa od šest predstavnika, ali rekli su da mogu tri. Rekli smo da ako ne može šest, ulazimo svi. Vidjećemo kako će se situacija odvijati u narednih sat vremena. Opozicione stranke pričaju kako je nama teško da bi došli do vlasti. Ovo je prvo poluvrijeme naše utakmice, povukli su nas u Parlament da se dogovaramo. Planiramo poslije ramazana izaći na ulice. Naši zahtjevi su jasni mada čisto sumnjam da će prihvatiti sve tri zahtjeva. Oni finansiraju glasove od tih para koje troše sada'', rekao je Krajinić.

''Zlo nas je natjeralo na ovo'', poručio je on kroz suze.

Potom je kazao da će u Sarajevo stići još nekoliko autobusa s borcima koji će se pridružiti na protestima u centru Sarajeva.

''Ako se za mjesec dana ne riješi u Parlamentu, idemo na ulice. Nemamo kud i nemamo šta. Razgovarali smo s Američkom ambasadom za kolektivno iseljavanje. Ja sam napomenuo, počinje drugo poluvrijeme naše utakmice. Tito je svojim partizanima dao mjesečni dodatak, a mi dvadeset godina poslije rata nismo uračunati. Još sedam autobusa stiže, mislim da ćemo im danas poželjeti dobar dan'', kazao je on.