<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prezrelo voće: Sud naredio tridesetogodišnjaku da se iseli iz roditeljske kuće

Majkl Rotondo

Majkl je pre osam godina živeo van kuće godinu i po dana. Napustio je studije inženjerstva jer “nije uspeo da provali matematiku”. U to vreme je postao otac, ubrzo nakon čega se vratio u porodičnu kuću jer je izgubio posao. Od tada nije radio ni dan

24. maj 2018, 12:00

 Roditeljima Majkla Rotondoa je konačno pukao film. Nisu mogli više da ga trpe. Morali su da ga izvedu pred sudiju koji mu je naredio – da napusti njihovu kuću.

Naime, tridesetogodišnji Majkl već osam godina živi u roditeljskoj kući bez finansijskog, radnog ili bilo kakvog drugog doprinosa domaćinstvu.

30-year-old Michael Rotondo is being evicted by his own parents.

U pet pisama koja su Mark i Kristina Rotondo uputili svom sinu su apeli da napusti porodičnu kuću u Kamilusu u Njujorku uz ponude za finansijsku, moralnu i logističku podršku. Ta pisma je on ignorisao.

Da bi ga izbacili iz domaćinstva, Mark i Kristina su morali da ga odvedu na sud, jer je nemoguće izbaciti člana porodice iz kuće.

Majkl, kao sopstveni pravni zastpunik, je tražio šest meseci da napusti kuću po jednom sudskom presedanu. Sudija je rekao da je taj rok “nečuven”, na šta je Majkl odgovorio da je “nečuveno” to što ga roditelji izbacuju.

Majkl je pre osam godina živeo van kuće godinu i po dana. Napustio je studije inženjerstva jer “nije uspeo da provali matematiku”. U to vreme je postao otac, ubrzo nakon čega se vratio u porodičnu kuću jer je izgubio posao. Od tada nije radio ni dan, piše Dejli Mejl, prenosi Nedeljnik.rs

Prošlog septembra, Majkl je izgubio starateljstvo nad sinom, čiji uzrast nije hteo da podeli. Sada se oko toga sudi sa majkom svoga sina. Kaže da se za tu parnicu prijavio kao “siromašna osoba”, kako bi mu sudski troškovi bili oprošteni, i da apel njegovih roditelja da nađe posao i zdravstveno osiguranje kvari taj koncept.

Rotondovi su prvi put tražili od sina da napusti kuću 2. februara.

U prvom pismu stoji da su njih dvoje “odlučili da moraš da napustiš ovu kuću odmah”. Dali su mu rok od 14 dana, navodeći kako mu “neće biti dozvoljeno da se vrati”.

Onda je u narednih mesec dana Majklu produžavan rok, nuđen mu je novac za pomoć da se osamostali i saveti kako to da postigne. Kada je Majkl doterao cara do duvara, nisu imali drugog nego da ga izvedu pred sud.

Majklu nije stran sudski sistem. U odvojenoj parnici, on tuži bivšeg poslodavca, kompaniju Best Baj. On kaže da je žrtva diskriminacije, jer je navodno otpušten jer nije mogao da radi subotom, kada  je bio termin da vidi svog sina.