<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjaluka se povezuje sa Švedskom, Njemačkom i Belgijom

AVIONI

Dobre vijesti za turiste i privrednike, te putnike namjernike - sa banjalučkog aerodroma od oktobra će se moći letjeti u Švedsku, Njemačku i Belgiju. Karte su već u ponudi i do subote će koštati 19 evra. Sa banjalučkog aerodroma poručuju da su zadovoljni ovim linijama, ali da će partneru, Ryanairu, predložiti još destinacija.

25. maj 2018, 12:00

Sa banjalučkog aerodroma za sada avioni polijeću samo ka Beogradu pet puta sedmično i jedina kompanija sa kojom se sarađuje je Air Srbija. No, postao je izvjestan i dolazak Ryanaira, te se od oktobra najavlju letovi za još tri destinacije u zemljama EU. 

"Imamo tri linije u Brisel, Memingem i Štokholm i sve tri linije će saobraćati dva puta sedmično", kaže Ologa Pavlnoko iz Ryanaira.

Karte se već mogu kupiti po cijeni od 19.99 evra. U Ryanairu očekuju da će u ove gradove godišnje se prevoziti oko 100.000 ljudi.

Iz Banjaluke poručuju da postoji potreba za još destinacija.

"Mi ćemo našim partnerima predlagati i Švajcarsku, Austriju, ali za nas je vrlo interesantan aerodrom u Bratislavi jer Ryanair tu ima svoju bazu", kaže Duško Kovačević, v.d. direktora Aerodroma Banjaluka. 

Da će saradnja sa rayanairom doprinijeti razvoju turizma i privrede uvjereni su u Vladi Republike Srpske.

"Banjaluka i ovaj kraj već su poznati po mnogim događajima, festivalima i zbivanjima kulturnim i turističkim i slično i ovo će pomoći da se do Banjaluke i nekih drugih naših gradova puno lakše dođe za prilično malo novca", nabodi Željka Cvijanović, premijerka RS.

Većoj zaradi nadaju se i na samom aerodromu.

Iz uprave aerodroma poručuju da će uvođenje ova ttri leta doprinijeti i komercijalizaciji ovog mjesta. S obzirom da trenutno na aerodromu ne postoji ni bankomat otvaranje free shopa, mjenjačnice ili renta cara biće od velikog značaja.

Od bosanskohercegovačkih međunarodnih aerodroma Banjaluka je do sada bilježila najmanji broj putnika.

Statistika pokazuje da je tokom 2017. preko sarajevskog aerodroma putovalo skoro milion ljudi, duplo manje preko tuzlanskog, dok mostarski bilježi više od 40.000 putnika, banjalučki duplo manje.

N1