<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Predivna regija iz Italije naslijedila je Zagreb i evropska je destinacija godine

PUTOVANJA

Stručnjaci za putovanja Lonely Planeta objavili su ove sedmice svoju listi "top ten" evropskih destinacija za ovu godinu.

26. maj 2018, 12:00

Na prvoj poziciji, na kojoj je lani bio Zagreb, ove je godine talijanska regija Emilia-Romagna, koju Lonely Planet naziva "gozbom za putnike".

Najveći svjetski turistički vodič na svoje popise 'top destinacija' uvrštava uzbudljiva, ali podcijenjena odredišta. Cilj je ukazati na to da u turistički popularnim zemljama ima privlačnih regija koje su manje posjećene, otkriti skrivene turističke bisere i predstaviti kozmopolitske gradove za turiste željne kulture.

Za petama Emiliji-Romagni i njezinim gradovima Bologni, Parmi, Ravenni and Riminiju, nalazi se španjolska Kantabrija na drugom i nizozemska Frizija na trećem mjestu.

Slijede Kosovo, francuska Provansa, škotski Dundee, grčki Mali Cikladi, litavski glavni grad Vilnius, Vipavska dolina u Sloveniji i na kraju, ali ne manje važna, Tirana.