<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

„SRAM VAS BILO, ŠAKE SU MU ODSEKLI I BACILI SVINJAMA“: Žestok sukob Čede Jovanovića i istoričara uživo

Region

Lider LDP Čedomir Jovanović i istoričar Saša Adamović došli su juče u žestok sukob u televizijskom emisiji "Pravac", koju na televiziji Pink vodi Ksenija Vučić; zbog neslaganja po pitanju Kosova, ali i politike devedesetih godina, čini se, malo je falilo da dođe i do fizičkog obračuna

27. maj 2018, 12:00

Njih dvojica su imali potpuno suprotne stavove kada je riječ o statusu Kosova, a Jovanović je konstatovao da je upravo politika vođena devedesetih godina u Srbiji dovela do „gubitka južne srpske pokrajine“. Upravo to bila je inicijalna kapisla sukoba.

Međutim, ono što je Jovanovića, „izbacilo“ iz takta, bilo je Adamovićevo viđenje situacije oko Kosova i uloge bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića u tome. Adamović je rekao da je za sve to „neko odgovoran“, ne želeći da imenuje Miloševića.

„Ko je rekao 'malo morgen', ko je rekao ako ne znamo da radimo, znamo da se bijemo? Ko je ubijao po Srbiji, ko je predsjednika bacio u jamu sa krečom?“, upitao je vidno iznerviran lider LDP-a.

Na to mu je Adamović odgovorio da se ne koristi petooktobarskim „forama i fazonima“.

„Nemojte molim vas, to sa vašim petooktobarskim forama i fazonima. Ko još veruje da Slobodan Milošević stoji iza ubistva Ivana Stambolića“, upitao je Adamović.

Skoro kroz viku Jovanović je, podsjećajući na brojna politička ubistva i zlodjela koja su dokazana da su vršena od strane režima devedesetih godina, odbrusio:

„Sram vas bilo to da pričate bre! Sudska presuda je doneta, sudovi ove zemlje su je doneli“, rekao je on i nastavio:

„Ne, nego se Ćuruvija sam ubio, Stambolić se sam ubio... Šake su mu odsekli i bacili svinjama. Sram vas bilo, sram vas bilo... Ajde recite i da je Legija heroj“, vikao je lider LDP-a, koga je Adamović onda „zamolio“ da se ne nervira.

„Šta da se ne nerviram? Je l' se i Zoran ubio sam? Ajde dosta, sram te bilo“, rekao je Jovanović.