<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Katar zabranio uvoz iz Saudijske Arabije, UAE, Bahreina i Egipta

Svijet

Katar je saopštio da će zabraniti uvoz proizvoda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Bahreina i Egipta, gotovo godinu dana nakon što su te države nametnule embargo Kataru, javlja Xinhua.

28. maj 2018, 12:00

Vlasti su saopštile da će svi proizvodi iz tih država biti blokirani te da će uvoznici biti sankcionirani ukoliko budu prekršili novu odredbu. Izdana je naredba da se pronađu novi isporučioci za brojne uvozne proizvode.

- Katar provodi svoju trgovinsku politiku u skladu sa multilateralnim i bilateralnim sporazumima koje je potpisao – saopšteno je.

U junu prošle godine četiri države na čelu sa Saudijskom Arabijom su nametnule sankcije Kataru optužujući ga da podržava terorizam i radi protiv interesa arapskih država. Doha je odbacila optužbe. Uvoz u Katar je pao u prvim sedmicama nakon embarga, ali se kasnije situacija stabilizirala kada su pronašli nove trgovinske partnere poput Turske.