<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Davor Dragičević danas poručio: Neka mi neko objasni šta znači riječ greška, je li ubistvo mog sina bila greška?

BANJALUKA

"Je li ubistvo mog sina greška? Je li greška ubistvo djeteta kojeg više nema? Znam da nije moja greška, ja sam dijete odgajao", kaže Davor Dragičević.

01. juni 2018, 12:00

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića (21), danas je tačno u podne Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka predao pet prijava građana krivičnog djela ubistvo nad Davidom Dragičevićem protiv nepoznatog počinioca. Za narednu sedmicu Davor najavljuje mnogo veći broj prijava.

Podsjetimo da je protekle sedmice Dragičević predao ukupno 1.500 prijava koje su mu građani dostavili lično ili poštom iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.

Davor Dragičević, rekao je da naredne sedmice planira predavati više prijava, a preko vikenda će odlučiti o kolikom broju prijava je riječ.

Slobodan Vasković objavio je danas novi blog u kojem tvrdi, a što mu je potvrđeno iz dva nezavisna odbora da je iz Zavoda za sudsku medicinu RS nestao komad odjeće ubijenog Davida Dragičevića. Davor na ovo kaže da je sve moguće.

“Vidjeli ste šta se sve događalo. Naravno da je i to moguće. Komad Davidove odjeće nedostaje od 18, a to je njegova marama koju je imao na glavi. David nije skočio u Crkvenu, on je otet i držan na više lokacija, maltretiran i na kraju ubijen. Davidova marama je crne boje sa bijelim detaljima, a David ju je držao na glavi, on je nju volio i nosio kad izlazi u grad. On je imao Dredove i karakterističnu frizuru koja se vidi i na zadnjim snimcima na kojima je David živ”, rekao je Davor Dragičević.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a i predsjednik Anketnog odbora rekao je sinoć da će izvještaj na nekoliko stotina stranica o stradanju Davida Dragičevića uskoro biti gotov.

"Na pres konferenciji čule su se razne konstrukcija. Utvrdili smo da nema dokaza da se David drogirao... Svjesno se vršila manupulacija", rekao je Borenović.

Davor je rekao da ni jedna izjava koju su dali na press konferenciji nije potvrđena.

“Sve su mijenjali izjave do saslušanja Anketnog odbora i opet mijenjaju izjave. Izjavili su da je konferencija za štampu bila greška. Ja bih volio da mi neko objasni šta znači riječ greška, je li maltretiranje, silovanje, brutalno ubistvo Davida Dragičevića greška, ja to tako shvatam. Je li ubistvo mog sina greška? Je li greška ubistvo djeteta kojeg više nema? Znam da nije moja greška, ja sam dijete odgajao. Strašno je ovo što se događa. Mislim da ću ubrzo intenzivirati svoje korake, a u kom pogledu vidjećemo ”, kaže Davor.
Davor kaže da je borba svakodnevno, a sa njom se svako iz porodice nosi na svoj način.

“Majka je majka. Ona ga je nosila  u svojoj utrobi devet mjeseci, a da zločinci zloupotrebljavaju njene izjave… To je strašno što rade. Strašno je što rade, neću im to dozvoliti. Sa mnom ne mogu manipulisati. Nema mjesta ni za manipulaciju, ni za ponude. Svakim danom se svi uvlače u saučesništvo. Vrijeđaju nam inteligenciju, čast i dostojanstvo dostojan čovjeka”, kaže Davor.