<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Marko Vidojković: SAVRŠENO MI SE JEBE ZA SRPSKI FUDBAL

IZ SRBIJE SREDOM

Srpski fudbal za mene ne postoji. Savršeno mi se jebe za srpski fudbal. Igrači naše reprezentacije su zapravo manekeni klana koji davi našu zemlju i morao bih da budem lud da bih za njih navijao.

06. juni 2018, 12:00

Ležim u krevetu, pre neko veče i vrtim palcem po telefonu. Na televizoru se vrti Rolan Garos. Ljudi na društvenim mrežama pizde zbog cene dizela. Spremaju revoluciju. Kad, na jednom portalu ugledam naslov: „Poluvreme bez golova, ’orlovi’ bez ideje“, tako nešto. I shvatim da fudbalska reprezentacija igra jedan od onih debilnih pripremnih mečeva za svetsko prvenstvo. Okrenuo sam na prvi program RTS, ne toliko da vidim s kim igraju (bio je to Čile, ispostavilo se), već da sebi potvrdim kako nema teorije da gledam to govno.

Bio sam u pravu. Pred praznim tribinama, ko zna gde, mentoli nisu znali šta da rade sa loptom. Onoga ko je to gledao, iskreno žalim. U moru spinova kojima Vučić pokušava da se izbatrga iz kosovskog živog blata u kome se polako ali sigurno davi, fudbalska reprezentacija bila je idealna žrtva. Poslednje što sam čuo o toj reprezentaciji bilo je da je trener koji ih je odveo na Svetsko prvenstvo u Rusiji, Slavoljub Muslin, dobio otkaz, a da je doveden Mladen Krstajić, od kog mi je poznato samo njegovo ime, siguran sam da sam nekad o njemu znao više. Sledeće što sam video, nekoliko dana pre ove utakmice sa Čileom, (koju su Srbi, na koncu, sudeći po naslovima na internenetu, izgubili), bio je Vučić, okružen tim mentolima, sa dresom reprezentacije u šakama, na kom stoje njegovo prezime i broj jedan.

Smučio mi se život. Kakve pizde, koje jajare. Poglavnik se kurčio kako će ih finansijski pomoći ukoliko prođu grupnu fazu takmićenja, a oni su mu na poklon dali taj dupeuvlakački dres. Bio je i vickast, pa je predvideo i sumu, koju će ti slepci dobiti za potencijalno osvajanje svetskog prvenstva. Oni se, naravno, nisu pobunili. Niko nije rekao nemoj predsedniče, daj štedi pare za bolesnu decu. Neka hvala, predsedniče, mi za reprezentaciju igramo zbog ljubavi prema otadžbini. Krstajićevi zatočenici nisu bili presrećni zbog poglavnikove reklame u kojoj su se naši, gutali su knedle, ili bolje rečeno govna i istrpeli ono što je posle krasilo TV dnevnik, Informer i Alo. Gotovo istovremeno sa pravom slikom, pojavila  se i fotomontaža: Vučić i oko njega fudbalerski pajaci, samo što na dresu, umesto „Vučić“ piše „peder“. Podelio sam tu sliku na pejdžu, no, fejsbuk ju je vrlo brzo odatle skinuo, verovatno zbog vređanja osećanja homoseksualaca.

Da se približava svetsko prvenstvo, shvatio sam najpre po reklamama za pivo, koje su ovog proleća sve u istom fazonu: raspomamljena rulja debelih i pijanih Srba, spremnih da ti jebu mater, kreće se ka tebi. Likovi kakve nikad ne bi voleo da sretneš. Setim se kakve su reklame bile u doba pre Vučića: tri ortaka sede gajbi i gledaju prvenstvo na TV. Smeju se. Život je još uvek lep. A danas, razjareni varvari, dlakavi, nakostrešeni, prljavi i uvek spremni za obračun u razmeri deset na jednoga. Zapitaš se koji moron pravi te reklame, a onda shvatiš da si ti moron, jer ovakve reklame ne ciljaju tebe, koji popiješ jedno meksičko pivo u dve nedelje, već najbrojniju ciljnu grupu u Srba - razjarene, lude očajnike koje je svako jebeni ispalio, pa će tako i Krstajićevi dripci, ali nema veze, oni će ipak da navijaju i da cepaju pivčinu.

Srpski fudbal za mene ne postoji. Savršeno mi se jebe za srpski fudbal. Igrači naše reprezentacije su zapravo manekeni klana koji davi našu zemlju i morao bih da budem lud da bih za njih navijao. Na novoj fotomontaži sa našim fudbalerima kao glavnim likovima, treba umesto srpskog fudbalskog grba da stoji amblem SNS-a. Oni koji ne žive od SNS-a zaista ne treba da se teraju da navijaju za te likove. Čim vam je teško da navijate, to je znak da zapravo više i ne navijate. Zato se opustite i pronađite neki Egipat ili neku Rusiju, ili neku Englesku, pa navijajte za njih, a „naše“, tretirajte kao stranačke aktiviste. Ukoliko uhvatite sebe kako, i pored sveg opravdanog prezira koji osećate prema njima , ipak navijate za njih, nemojte biti strogi prema sebi. Nije do vas. Vi samo volite fudbal i svoju zemlju. Kad ste već seli pred televizor da gledate to sranje, naravno da ćete za njih da navijate. Nećete valjda za Švajcarsku? Ili Brazil?

Dobro, Brazil je stvarno kul...