<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zbog drastičnog skoka cijene goriva - AUTOMOBILI ĆE STATI U CIJELOM REGIONU!

AKCIJA ŠIROM REGIJE

Zbog drastičnog povećanja cijene goriva u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, građani su odlučili da poduzmu konkretne korake- zaustaviće svoje automobile i tako blokirati ulice širom regiona.

07. juni 2018, 12:00

Akcija koja je početkom sedmice pokrenuta na društvenim mrežama u BiH i Srbiji, ubrzo je zhvatila i Hrvatsku, a juče i Crnu Goru gdje je grupa nezadovoljnih građana pozvala vozače da u nedelju u 17 časova na pola sata zaustave svoje automobile na glavnim raskrsnicama u svim gradovima Crne Gore.

Pokretač ove akcije u BiH Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske, kaže da se na ovaj korak odlučio zbog nerazumijevanja nadležnih institucija BiH i RS po pitanju cijena goriva i teške ekonomske situacije u kojoj se građani nalaze.

Živimo i poslujemo u jako teškim uslovima i nadležnima moramo skrenuti pažnju na to. Stoga pozivamo građane da zaustave svoje automobile 10. 06. u 17 časova na sat vremena, gde god da se nalaze u tom trenutku“, poručio je Grbić čija grupa STOP POSKUPLJENJU GORIVA!!! u ovom trenutku broji nešto manje od 10.000 članova.

Podsjetimo da je gorivo u BiH poskupilo već tri puta, od početka godine. Prvi put početkom februara, zbog usvojenog Zakona o akcizama, a dva puta zbog rasta svjetske cijene nafte.

Drugo povećanje desilo se sredinom aprila, a treće krajem maja.

Iz sata u sat FB grupe koje su pokrenule ovu akciju broje na stotine članova više, a tome su zasigurno doprinjele i izjave političara koji su i ovaj put pokazali koliko ne razumiju stvarne probleme građana i koji uporno negiraju činjenicu da se ovdje iz godine u godinu sve lošije živi.

Tako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, čuvši da će građani održati protest izjavio da su isti predložili "politički ludaci", a predjednik RS, Milorad Dodik je rekao da protesti nemaju osnova, i da je gorivo u u RS  NAJJEFTINIJE.