<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjalučani blokirali ulice zbog visokih cijena goriva (FOTO)

Banjaluka

Kako je i najavljeno

10. juni 2018, 12:00

Vozači u Banjaluci zaustavili su u 17 sati vozila u znak protesta zbog visokih cijena goriva, kako su i najavljivali od početka sedmice. Došlo je do velikih gužvi na gotovo svim gradskim saobraćajnicama. Blokirana je i "prijedorska petlja"

U FB grupi STOP POSKUPLJENJU GORIVA!!! koja i stoji iza ove akcije članovi navode da je "na terenu sve uredno, niko ne kaznjava za proteste!!!! Samo prohodan put za hitnu !!!"

Pokretač ove akcije Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske, rekao je danas da je ovo prvi dan akcije koja će u istom terminu biti održavana i narednih dana. Na ovo su građani primorani, rekao je  zbog nerazumijevanja nadležnih institucija BiH i RS po pitanju cijena goriva i teške ekonomske situacije u kojoj se građani nalaze.

Podsjetimo da je gorivo u BiH poskupilo već tri puta, od početka godine. Prvi put početkom februara, zbog usvojenog Zakona o akcizama, a dva puta zbog rasta svjetske cijene nafte.

Drugo povećanje desilo se sredinom aprila, a treće krajem maja.










Laktaši



Centar Bijeljine