Poetsko veče na krovu biblioteke u Banjaluci
Foto: Ilustracija

NUB RS

Poetsko veče na krovu biblioteke u Banjaluci

Piše: BUKA

U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci u Banjaluci sutra će se održati poetsko veče pod nazivom „Na krovu ljubavi“ u organizaciji Inicijative građana „Kultura kulturi“.

Četiri pjesnika, Neda Gavrić, Nataša Bednarčuk, Marija Đurić i Ilija Todorović, recitovaće odabrane svoje pjesme, na romantičnoj lokaciji krova biblioteke, uz muzičku pratnju Miloša Rajaka na gitari.

Početak događaja je zakazan u 19 časova.

Od sutra Inicijativa formalno postaje i Udruženje građana "Kultura kulturi". 

 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Tipično novobanjalučki - veče ljubavne poezije na krovu objekta podno kog su udruženi zločinci iz redova policije i pravosuđa nedavno kidnapovali, mučili i silovali, pa ubili i bacili u kanalizaciju momka od jedva dvadesetak godina. Da su si samoprozvani pregaoci iz svih kutova kulture samo jednom u posljednjih trideset godina organizovali nešto što se suprotstavlja maloumlju vladajuće kaste, pa da kažeš da je priča o kulturi i priča o lijepom, pametnom i dobrom što nas okružuje i čini. Ali avaj - što se gore zlo ovdje dešava, lokalni bezmudi kvazi-intelektualci više zijevaju o ljubavi. Patetično, providno i sramno: umjesto da potiču na promjenu i pobunu, oni anesteziraju gdje god stignu. Bruka.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.