<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjaluka: Svečano povodom otvaranja kružnog toka i Istočnog tranzita, opozicija bojkotovala

Desk

Novoizgrađena kružna raskrsnica kod Rebrovačke crkve i novi dio Istočnog tranzita u Banjaluci svečano su danas otvoreni u Banjaluci, a vrijednost ovih radova iznosi 1,4 miliona KM. A otvaranju kružnog toka i tranzita prisustvovali su i Premijer RS, ministri u Vladi RS....

14. juni 2018, 12:00

Vrpcu na otvaranju su presjekli Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS i Nenad Nešić, direktor JP Putevi RS.

Gradnja kružnog toka na Rebrovcu u vrijednosti od 551 000 KM, te spajanje Istočnog tranzita u vrijednosti od 850 000 KM, počeli su u novembru prošle godine.

Iako je gradnja dijela Istočnog tranzita u Banjaluci prema postavljenom roku trebala biti završena još početkom marta iz Gradske uprave je početkom aprila saopšteno kako su radovi na ovoj dionici tek nastavljeni, mjesec dana nakon probijanja prvobitnog roka.

Tako je ovaj dio tranzita svečano otvoren tri mjeseca nakon prvoitno postavljenog roka



Prvi čovjek grada Igor Radojičić je rekao da su u ovom naselju danas završena dva velika posla, kružni tok na Rebrovcu i istočni tranzit, te da treći počinje, a to je gradnja zelenog mosta.


"Ovim se otvara cijeli istočni dio grada. Danas počinjemo i gradnju zelenog mosta na lokaciji starog, a u međuvremenu idemo na spajanje istočnog tranzita. To znači da ćemo ovu novootvorenu trasu spojiti potpuno do zelenog mosta" rekao je Radojičić.

Danas je potpisan i ugovor o izgradnji mosta preko rijeke Vrbas na mjestu gdje se do sada nalazio Zeleni most.

Vrijednost izgradnje novog mosta je oko 2,2 miliona KM, a rok za izvođenje radova je pet mjeseci. Izvođač radova je preduzeće "Prijedorputevi"

Predstavnici opozicije su u znak podrške odborniku Drašku Stanivukoviću, koji je juče priveden, odlučili bojkotovati današnju svečanost u Banjaluci.