<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Advokat pojasnio: Zašto Zdravko Mamić neće biti izručen Hrvatskoj, uprkos presudi od 6,5 godina zatvora?

postoji uslov

- Zdravko Mamić je slobodan građanin što se tiče ovog postupka - poručio je Rajić, koji je dodao da je njegov klijent samo obavezan da nadležnom Sudu dostavi eventualnu promjenu adrese stanovanja

15. juni 2018, 12:00

Zdravko Rajić, advokat Zdravka Mamića, potvrdio je da je njegov klijent slobodan građanin i da neće doći do izručenja Republici Hrvatskoj, javlja N1.

Danas je pred Sudom BiH održano ročište u postupku pružanja međunarodne pravne pomoći Zdravku Mamiću, na kojem je utvrđeno da on neće biti izručen Hrvatskoj. 

- Gospodin Mamić je državljanin BiH, odredbe Ugovora o izručenju između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine ne pružaju mogućnost da se gospodin Mamić izruči, nema uvjeta za izručenje. S obzirom na prirodu kaznenog djela - nema elemenata istovjetnosti, Sud je donio rješenje o obustavi postupka izručenja - što je obrana i tražila - kazao je Rajić novinarima ispred Suda BiH. 

- Zdravko Mamić je slobodan građanin što se tiče ovog postupka - poručio je Rajić, koji je dodao da je njegov klijent samo obavezan da nadležnom Sudu dostavi eventualnu promjenu adrese stanovanja.

Podsjećamo, Zdravko Mamić je ranije u Hrvatskoj osuđen na 6.5 godina zatvora.