<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zapaljen automobil makedonskog poslanika

Region

Zapaljen automobil poslanika vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Makedonije Harija Lokveneca, preneli su danas makedonski mediji.

18. juni 2018, 12:00

Lokvenec je jedan od poslanika SDSM-a koji je juče prisustvovao potpisivanju dogovora Makedonije i Grčke o rješavanju spora oko imena, čemu se protive makedonski nacionalisti.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije, automobil "mini kuper", vlasništvo oca H. L. (48) iz Prilepa, nepoznata osoba je zapalila sinoć oko 23.00, a požar su ugasili prilepski vatrogasi.

U Skoplju su protivnici dogovora s Grčkom sinoć organizovali nasilne proteste pred Sobranjem Makedonije, tokom kojih je, prema medijima, povređeno devet policajaca i četvoro demonstranata.

Policija je saopštila da je privela 25 učesnika protesta, koji su nasilno pokušali da sruše metalnu zaštitnu ogradu i uđu u zgradu parlamenta.

Demonstranti su na protestima, koji su organizovani preko interneta na poziv navijačke grupe skopskog Vardara "komiti", na policiju bacali kamenje i navijačke baklje. Specijalne jedinice policije su proteste rasturile uz upotrebu suzavca.