<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Haos u Tuzlanskom kantonu: Preko hiljadu doktora dalo otkaze, zakazana hitna sjednica skupštine!

Desk

Skupština Tuzlanskog kantona zaprimila je dva zahtjeva za sazivanjem sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera a vezano za aktuelni štrajk ljekara u Tuzlanskom kantonu, najavljenih otkaza i mogućnosti blokade zdravstvenog sistema.

19. juni 2018, 12:00

"Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona je, na svojoj vanrednoj sjednici, ocijenio navedeni zahtjev opravdanim, te zakazao sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera za petak, 22. 6. 2018. godine, sa početkom u 9,30 sati. Dnevni red sjednice hitnog karaktera bit će preciziran naknadno, na sjednici Kolegija koja je zakazana za četvrtak, 21. 6. 2018. godine u 15,00 sati, do kada se očekuje materijal u vidu informacije o toku dešavanja vezano za ovu problematiku, koju bi trebali pripremiti Vlada Tuzlanskog kantona, Ministarstvo zdravstva i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak",

saopšteno je iz Skupštine TK.

Takođe će na navedenu sjednicu biti pozvani predstavnici Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Tuzlanskog knatona i Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona, kako bi uzeli učešće i dali doprinos u radu sjednice Skupštine i iznaleženju rješenja.

Podsjetimo, ljekari iz Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona od jutros u 14 zdravstvenih ustanova potpisuju otkaze ugovora o radu s otkaznim rokom.

Ljekari su otkaze potpisali sa otkaznim rokom od 14 dana. U naredne dvije sedmice trebalo bi se znati da li će Vlada TK-a povući potez zbog kojih će se doktori, koji su potpisali otkaze, vratiti na posao ili preko 470.000 stanovnika Tuzlanskog kantona neće imati ko da liječi.