<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Facebook planira uvesti promjenu koja će mnogima zgaditi dopisivanje

Mreže

FACEBOOK bi uskoro u Facebook Messenger mogao utrpati videoreklame koje se automatski pokreću. Prema pisanju TechRadara, u Facebooku upravo testiraju novu metodu oglašavanja, koja uključuje reklamne videosnimke koje bi se same pokretale unutar aplikacije za čavrljanje.

20. juni 2018, 12:00

Testiranje je započelo 18. juna, rekao je šef odjela oglašavanja za Messenger Stefanos Loukakos Recodeu. Hoće li  videoreklame postati stalan dio Messengera ovisiće o reakcijama korisnika.

"Ne znamo još hoćemo li prijeći u širu upotrebu, no testiranja statičnih oglasa nisu pokazala nikakve promjene u načinu korištenja aplikacije", dodao je.

Statični oglasi u Messengeru se nalaze već 18 mjeseci.

Ako odluče prijeći iz testne faze u stalnu upotrebu, svi ćemo pored razgovora s prijateljima imati i videoreklame, koje će se pokretati same od sebe. Takav oblik reklame Facebooku donosi puno veći profit od običnih statičnih reklama.

Naime, čak 98,6 posto prihoda Facebooka dolazi od reklama, a o kakvoj je cifri riječ najbolje će vam predočiti podatak da su u prva tri mjeseca ove godine od njih zaradili 11,8 milijardi dolara.