<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zašto je natpis na jakni Melanije Tramp uzburkao javnost

Prva dama

Prva dama SAD našla se na meti kritika zbog jakne sa natpisom "Mene nije briga, a tebe", koju je nosila prilikom posjete centru u Teksasu gdje su smještena djeca migranata

22. juni 2018, 12:00

Prva dama SAD Melanija Tramp našla se na meti kritika zbog jakne sa natpisom "Mene nije briga, a tebe", koju je nosila prilikom posjete centru u Teksasu gde su smještena djeca migranata, preneo je B92.

Riječ je o "Zarinoj" jakni od 39 dolara, a natpis je izazvao burne reakcije na društvenim mrežama.

Portparolka Melanije Tramp je rekla da "nema skrivene poruke" u izboru odjeće prve dame SAD.

Ovim povodom oglasio se i američki predsednik Donald Tramp koji tvrdi da se poruka na jakni njegove supruge odnosi na medije koji objavljuju lažne vijesti.

"Natpis 'Mene nije briga, a tebe' na jakni koju je nosila Melanija odnosi se na medije koji objavljuju lažne vijesti. Melanija je shvatila koliko su nepošteni i više je nije briga", napisao je Tramp na Tviteru.

Melanija Tramp je fotografisana sa jaknom prilikom ulaska u avion i u automobil.

Ona nije viđena da nosi jaknu kada je stigla u Teksas, ali je imala na sebi kada se vraćala u Vašington.

Melanija Tramp je obišla prihvatilište za djecu u Makalenu, dan nakon što je njen suprug potpisao izvršnu uredbu, kojom se imigrantskim porodicama, koje ilegalno predu južnu granicu SAD, omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod imigracionog postupka.

Prva dama zatražila je da djeca budu ponovo ujedinjena sa svojim porodicama "što je prije moguće".