<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Snažan pljusak poplavio ulice u Sarajevu i izazvao kolaps u saobraćaju

Desk

Nevrijeme praćeno jakim pljuskom i vjetrom pogodilo je u poslijepodnevnim satima glavni grad Bosne i Hercegovine. Kao po pravilu, pojedini dijelovi glavnih ulica ubrzo su poplavili, a stvorile su se i prve gužve.

22. juni 2018, 12:00

Ciklona pravi nered u susjedstvu, pa je nakon mjesta i gradova u Hrvatskoj i Srbiji na red došlo Sarajevo. Gotovo tradicionalno poplavljene su saobraćajnice na Pofalićima, u Drinskoj, te na području spoja ulica Alije Kučukalića i Safeta Zajke. Također, zabilježena je poplava na raskrsnici ulica Ante Babića i Safeta Hadžića na Alipašinom polju.

Zabilježen je i slučaj spašavanja putnika iz automobila koji je ostao zarobljen u vodi na Mojmilu.

Kako je saopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, dan će označiti tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Sutra u jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, mjestimično može pasti kiše i uglavnom prohladno. U Sarajevu u jutarnjim satima umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 12 do 18, a najviša dnevna od 19 do 24, na jugu od 23 do 26 stepeni.

U nedjelju u jutarnjim satima bit će prohladno i u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje. Prema kraju dana slaba kiša ili pljusak su mogući ponegdje u Krajini, Posavini i u centralnim djelovima. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 13 do 18, a najviša dnevna od 19 do 24, na jugu od 24 do 28 stepeni.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Padavine, uglavnom, u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni.

U utorak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima na sjeveru, bez padavina. Tokom dana, u cijeloj zemlji nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni.