<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Modna kuća Chanel po prvi put u istoriji objavila koliko zarađuje

ZARADA

Prvi put u istoriji, modna kuća Chanel otkrila je koliko je zaradila ove godine. Ova modna kuća koja ima povijest dugu 108 godina otkrila je tako da sada vrijedi 10 milijardi dolara.

23. juni 2018, 12:00

Harpers Bazaar piša da se pretpostavljalo da je Chanel jedna od najvećih luksuznih marki u svijetu, ovo je po prvi puta da su dokazali koliko stvarno zarađuju na godišnjoj bazi.

Prihod od 9,6 milijardi dolara

Chanel je tako za 2017. godinu prijavio prihod od 9,6 milijardi dolara sa stopom organskog rasta od 11 posto, što znači da tvrtka ima profit od 2.7 milijarde dolara.

"Izvješće je sastavljeno kako bi se naglasila snaga naše bilance. Mi smo tvrtka od 20 milijardi dolara, imamo organski rast od 11 posto. Nemamo dugova. Imamo 1,6 milijardi dolara u kešu. Sve su to važne stvari, koje nam omogućavaju naoružanje koje će nam omogućiti da ostanemo ono što jesmo - privatni i neovisni"; poručio je šef financija za Chanel, Philippe Blondiaux.

Usporediti Chanel s njegovim suparnicima je poprilično teško jer je mal broj njih objavio svoja puna financijska izvješća. Ipak, po redovitim djelomičnim izvještajima može se zaključiti kako posluju slične tvrtke piše Harpers Bazaar.

Pretpostavlja se stoga kako je najbliži Chanelu Louis Vuitton kada se radi o zaradi. Vjeruje se kako su prošle godine zaradili između 7 i 8,7 milijardi dolara. Za Gucci se procjenjuje da je prošle godine zaradio oko 5,4 milijardi dolara, a ta tvrtka nedavno je objavila da očekuje duplo brži rast na luksuznom tržištu. Njihov cilj je doseći 10 milijardi dolara i postati najveća svjetska luksuzna marka.

Ipak, nisu objavili u kojem vremenskom roku planiraju ispuniti taj veliki pothvat.

Index