<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Goca Tržan se okomila na Dua Lipu

Reakcija

Nakon sinoćnje utakmice Srbija - Švicarska u javnosti se najviše pričalo o Xherdanu Shaqiriju, Švajcarcu porijeklom iz Gnjilana koji je gestikulacijom orla, simbola sa albanske zastave, proslavio pogodak koji je u finišu utakmice drugog kola grupe E Svjetskog prvenstva u Rusiji Švicarcima donio trijumf.

23. juni 2018, 12:00

Među poznatim ličnostima koje su pozdravile način na koji je Shaqiri proslavio odlučujući pogodak je i Dua Lipa, pjevačica kosovskih korijena.

Foto: Instagram
Foto: Instagram


Nije dugo trebalo da srbijanska pjevačica Goca Tržan na Twitteru upita da li će neko zabraniti emitovanje Dua Lipe na radiostanicama.

Foto: Twitter
Foto: Twitter


"Naravno da ne mislim da muziku treba zabranjivati, aman!!! Samo sam, kao fan talenta i uspjeha Dua Lipe, povrijeđena njenim kontinuiranim jezivim objavama na temu Kosova. Šta nije jasno?! Mene Kosovo boli, za vas ne znam", napisala je Tržan.

Foto: Twitter
Foto: Twitter


Njena objava izazvala je burne reakcije u javnosti.

"Smiri se Gordana tebe i ovako niko nikad neće puštati dalje od Zvornika", "Nisam čuo nijednu njenu izjavu kojom je nekog uvrijedila. Ne mješajte politiku u sve" i "Gordana šta se dešava, slika Albanske i Kosovske zastave je za tebe "jeziva" objava?" samo su neki od brojnih komentara.