<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

APLIKACIJA ŠTEDI VRIJEME I NOVAC: Besplatno šalje SMS poruke čak i sa vašeg kompjutera!

Messages Web

Google je omogućio korišćenje SMS servisa, koji omogućava slanje poruka kao da ih šaljete sa telefona. Ne samo da vam ovo štedi vreme, nego i olakšava konverzaciju putem SMS poruka, koje su uvek pri ruci - na telefonu ili kompjuteru.

05. juli 2018, 12:00

Da biste koristili Android Messages Web (messages.android.com) aplikaciju potrebno je prvo da svoje SMS prepiske ustupite aplikaciji Android Messages, besplatnoj Android aplikaciji. Ova aplikacija kompatibilna je sa svim telefonima novijeg datuma i pojavljuje se na Nexus, Pixel, Nokia, Xiaomi, ali i svim novim Huawei telefonima kao primarna aplikacija za razmenu poruka.

Da biste vezali sadržaj svojih SMS poruka sa Web aplikacijom potrebno je ući u SMS aplikaciju na telefonu, pa putem tri tačke u gornjem desnom uglu potražiti “Messages za Web“ opciju, nakon čega će se pojaviti interfejs za skeniranje QR koda na telefonu. Odmah nakon toga na računaru posetite Android Messages adresu i skenirajte generisani QR kod telefonom. To će upariti kompjuter sa telefonom i sve poruke koje imate na telefonu biće vam dostupne i na vebu, kao i mogućnost slanja novih SMS poruka. Sve promene koje u SMS porukama unesete na jednom uređaju biće vidljive i na drugom odmah, bez odlaganja.

Da biste uštedeli podatke tj. na prenosu podataka preko interneta, neka telefon bude zakačen na Wi-Fi mrežu, jer se komunikacija računar-telefon obavlja konstantno.

Trebalo bi da naglasimo da su vam na raspolaganju baš sve SMS opcije, kao i na telefonu, ako smo mi dobro sve primetili, a neće biti problema ni sa slanjem poruka putem Dual SIM opcije, jer se lako može prebaciti sa jedne SIM kartice na drugu i na računaru (levi deo polja za unos poruke).

Izvor alo.rs