<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vanredna situacija se širi Srbijom, velika šteta / FOTO

Srbija

Nekim mjestima se ne može prići

07. juli 2018, 12:00

Jako nevreme praćeno oljunim vetrom i gradom zahvatilo je oko ponoći opštinu Aranđelovac u kojoj je uvedena vanredna situacija, javlja dopisnik RTS-a.

Najviše je stradao centar Aranđelovca, bujični potoci i reka Kubršnica poplavili su stambene i poslovne objekte, oštećene su saobraćajnice, bujica je nosila i putničke automobile. 

Od udara groma na Bukulji su oštećeni antenski stubovi, u selu Kopljari došlo je do velikog odrona, zbog velike količine vode narednih dana mogu da prorade klizište. 


screenshot/RTS
screenshot/RTS

Komunalne ekipe su na terenu, otklanjaju štetu, pomažu meštani i privrednici. 

Usled padavina koje su zadesile zapadnu Srbiju, na teritoriji opštine Ljig proglašena je vanredna situacija, odnosno Kačerski kraj gde su i pre 15 dana bile poplave. 

"Nisu bile velike padavine, ali je popustila brana u Gorašima koja nam je napravila veliki problem, ne samo u Kačerskom kraju, nego na celoj teritoriji opštine Ljig i mi smo sad na terenu sa vatrogascima i sa našim stručnim službama“, izjavio je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Dragan Lazarević. 


screenshot/RTS
screenshot/RTS

On je dodao da je trenutno najkritičnija situacija u Mesnoj zajednici Kozelj kojoj je nemoguće prići. 

"Imamo neprohodan put Ljig - Kozelj gde je u ovoj situaciji nemoguće prići toj mesnoj zajednici. Ono što je najvažnije je da nema ljudskih žrtava. Sve što je do nas mi dajemo od sebe i idemo tamo da pokušamo da sa neke druge strane priđemo do te mesne zajednice i da vidimo šta je preko potrebno tim meštanima“, rekao je Lazarević. 

U ostalim mesnim zajednicama poplavljena su neka domaćinstva, i usevi, oštećeni putevi i mostovi, ali za sada nema većih problema, sve je prohodno i moguća je intervencija.