<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

BLAGIĆ U POLICIJI Tužili ga novinari RTRS-a, a on im poručuje: Ovo je zaštita vaše moralne čistoće i profesionalne čestitosti

RESTART

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka ispitali su danas Stefana Blagića, predsjednika pokreta “Restart” zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti na štetu tri novinara RTRS.

09. juli 2018, 12:00

 Blagić je tokom ispitivanja priznao da je napisao poruke na svom Fejsbuku profilu.

Iz PU Banjaluka rekli da je o svemu obaviješteno Tužilaštvo.

Blagić je objavio status sljedećeg sadržaja: „Neka Siniša Mihailović, Nada Arlov i Nada Veletić, kao i direktor Fabrike laži, dobro paze da me ne sretnu na ulici. Neka dobro, dobro paze!!!”.

">

Blagić je rekao da je komentar na društvenoj mreži logična posljedica sramnog pisanja i protivzakontiog objavljivanja ličnih podataka od strane RTRS-a. 

"Ukoliko je Stefan Blagić „lice sa kriminalnim dosijeom“ postavlja se pitanje šta on uopšte radi na slobodi i zašto ga Banjalučani svaki dan na ulicama susreću? Uvažavajući tu činjenicu, da sam bezbjednosna prijetnja, sasvim je logično i dobronamjerno upozoriti ljude koji „strahuju“ od mene da se „pripaze“. Dakle, ovdje se na radi o bilo kakvom ugrožavanju lične bezbjednosti, već zaključku i samoprocjeni sopstevenog, potencijalno lošeg uticaja i neprijatnosti koja može proizaći susretom sa licima, koja strahuju od činjenice da sam još uvijek na slobodi. Veoma sam opasan društveni aktivista, vođa nevladine organizacije i organizator nekoliko protesta, u skladu sa zakonom. Zaista mi nije jasno šta ja radim u istom gradu, još i na slobodi, sa nezaštićenim novinarčinama javne kuće", rekao je Blagić.

On tvrdi da su „prozvana lica“ u njegovom komentaru veoma uznemirena "kriminalnom prošlošću“ koju nosi na svojim leđima, a njegov dobronamjerni savjet ima za cilj zaštitu njihove moralne čistoće i profesionalne čestitosti. 

"Neprihvatljivo je da neprikosnoveni urednički tim RTRS-a, na čelu sa Sinišom Mihailovićem i dalje na ulici susreće, slobodne, obrazovane, nekompromitovane mlade ljude. To je danas, 2018. godine, u Republici Srpskoj, zaista skandalozno i zato sam im sugerisao da te vrste neprijatnosti izbjegavaju na ulici. Na kraju, vas kao MUP pozivam da zaštitite ove sirote urednike koji „samo rade svoj posao“, zaključio je Blagić.