<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ispitan tridesetdvogodišnjak zbog prijetećih poruka Davoru Dragičeviću

LAKTAŠI

Policija je uhapsila i ispitala tridesetdvogodišnjaka zbog prijetećih poruka upućenih Davoru Dragičeviću, ocu stradalog banjalučkog mladića Davida zbog kojeg se više od tri mjeseca okupljaju građani u centru Banje Luke.

10. juli 2018, 12:00

- U svojstvu osumnjičenog zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti jučer je ispitan S.G. (1986.) iz Laktaša - potvrđeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Ova osoba je, kako preciziraju, privedena, nakon što je policiji prijavljeno da je na portalu javnog medija uputila poruku prijetećeg i uznemiravajućeg sadržaja, koja je izazvala osjećaj subjektivne ugroženosti za život i tijelo oštećenog. 

Iz policije dodaju da je o svim saznanjima upoznat tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naredio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, u redovnoj proceduri, dostavi izvještaj protiv S.G. za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.