Premijer Tajlanda otkrio šta su dječacima u pećini dali prije početka akcije

Svijet

Premijer Tajlanda otkrio šta su dječacima u pećini dali prije početka akcije

Piše: Buka

Svih 12 dječaka i trener spašeni su iz poplavljene pećine u Tajlandu u kojoj su bili zatočeni više od dvije sedmice, objavili su tajlandski marinci, čime je uspješno okončana opasna operacija spašavanja koju je pratio cijeli svijet.

Iako neki mediji ističu da su dječacima bili dani anestetici kako bi preživjeli ovo putovanje, tajlandski premijer Prayut Chan-o-chau oštro je opovrgnuo te navode

 

- Ko bi normalan djeci dao tako nešto? Dali smo im nešto za opuštanje i da ne paničare. To su lijekovi kakve i ja koristim za opuštanje i prije pucanja oružjem, kazao je premijer.

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.