Pred izbore se opet sjetili: Stiže novi krst na Zlatište?!

Sarajevo

Pred izbore se opet sjetili: Stiže novi krst na Zlatište?!

Piše: Novosti

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić potvrdio je da će 21. septembra, na veliki pravoslavni praznik Mala Gospojina, na Zlatištu početi radovi na podizanju spomen-krsta ubijenim Srbima u Sarajevu tokom proteklog rata.

 Na spomen-krstu visokom 26 metara biće upisana imena 10.000 stradalih srpskih civila za vrijeme proteklog rata i 126 logora za Srbe koje je registrovao Međunarodni komitet Crvenog krsta, navodeći da je čak jedan od tih logora nosio naziv "Alija Izetbegović".

 

Prema njegovim riječima, Savez logoraša će tokom narednih dana kontaktirati sa Srpskom pravoslavnom crkvom u vezi sa postavljanjem spomen-krsta.

 

Projekat za podizanje spomen-krsta na Zlatištu prije deset godina uradio je beogradski institut, a predstavnici Saveza logoraša Srpske predstavljali su ga javno na medijima.

 

Krajem septembra 2014. godine na Zlatištu je postavljen spomenik u obliku metalnog krsta, ali je krst početkom decembra iste godine srušio Mirza Hatić iz Sarajeva.

 

Hatić je osuđen početkom 2016. godine pred opštinskim sudom u Sarajevu na 4,5 godina robije zbog iznude.

 

(Večernje novosti)

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.