Prvi video spasenih dečaka: S maskama na licu, pozdravili su sve spasioce

Tajland

Prvi video spasenih dečaka: S maskama na licu, pozdravili su sve spasioce

Piše: Nedeljnik

Otac najmlađeg dečaka u grupi, 11-godišnjeg Tituna, rekao je da su roditelji decu mogli da vide samo kroz zaštitno staklo, a da su svi očajnički želeli da zagrle svoju decu

 Sa hirurškim maskama na licu i u bolničkoj odeći, dvanaest dečaka spasenih iz pećine prvi put su pozdravili svoje voljene kroz zatitno staklo, prenosi CNN.

 

Posle 17 dana provedenih u mraku pećine u kojoj su ostali zarobljeni od 23. juna, dečaci su prebačeni u bolnice, a svoje roditelje su mogli da vide u isključivo kontrolisanim uslovima. Sada se prvi put pojavio snimak u kojem pozdravljaju i zahvaljuju, tradicionalnim pozdravom, svima koji su se molili ili pak borili za njih. Doktori kažu da trojica dečaka imaju blaže upale plua, ali očekuju da većina bude puštena za oko nedelju dana. Jedan od lekara je rekao da će za puni oporavak dečaka biti potrebno oko mesec dana. 

 

Otac najmlađeg dečaka u grupi, 11-godišnjeg Tituna, rekao je da su roditelji decu mogli da vide samo kroz zaštitno staklo, a da su svi očajnički želeli da zagrle svoju decu.

 

"Počeo sam da plačem, svi su počeli da plaču. Želim da zahvalim onima koji su spasli mog dečaka. I pomogli mu da dobije novi život, to je kao ponovno rođenje", rekao je Tanavat Vibonrungruang.

 

CNN tvrdi da su lekari i dalje zabrinuti zbog njihovog zdravlja.

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.