Dječak u Mostaru slavio uz povik: "Nož, žica, Srebrenica"

MOSTAR

Dječak u Mostaru slavio uz povik: "Nož, žica, Srebrenica"

Piše: Buka

Dok su navijači prolazili ulicama, jedan dječak je snimljen kako uzvikuje: "Nož, žica, Srebrenica!"

Nakon što je Hrvatska jučer pobijedila Englesku i plasirala se u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, pobjeda se osim u Hrvatskoj slavila i širom Bosne i Hercegovine, prenosi Radio Sarajevo.

Prenose i kako je najveća euforija vladala sinoć u Mostaru i Širokom Brijegu gdje se slavilo do jutarnjih sati, ali dodaju i kako je u jednom trenutku slavlje u Mostaru izgledalo sramotno.

Naime, dok su navijači prolazili ulicama, jedan dječak je snimljen kako uzvikuje: "Nož, žica, Srebrenica!" Podsjetimo, jučer je obilježena 23. godišnjica genocida u Srebrenici.

Prenose i kako su sramotne poruke stigle i iz Širokog Brijega gdje je dio navijača uzvikivao ustaški pozdrav "Za dom spremni".

 

 

 

Komentari na tekst (3)
Objavljeno:
A nije se za čuditi kad su im ćaće i djedovi juče držali Dretelj. Šta su ga naučili nego ono što su lajali u Širokom i on u Mostaru.
Objavljeno:
Pa covjece sta toj dijeci sipaju u vodu? Kakvi to roditelji odgajaju? Kakav je to Gen? To dijete/momka treba odvesti u Srebrenicu da osjeti miris smrti,ako mu poslije toga opet bude svejedno,onda ga kastrirati jer moze samo napraviti veceg debila od sebe.
Objavljeno:
Никакво чудо..Ово је земља апсурда. Тамни вилајет. Босна и Херцеговина..Дјеца задојена...од мајчиног млијека...
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.