<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Znate li gdje je najjeftinije gorivo u BiH?

CIJENE

Na nekim benzinskim pumpama cijena goriva i ispod dvije marke,

15. juli 2018, 12:00

Cijene nafte i naftnih derivata najniže su u Semberiji zbog blizine dvije velike rafinerije u Brodu i Pančevu i mogućnosti kupovine u rafineriji u kojoj je cijena povoljnija, rečeno je u Odboru distributera nafte i naftnih derivata Područne privredne komora Bijeljina. 

- Drugi razlog je da veliki broj distributera u vrijeme žetve smanji maržu na minimum, da bi zadržali svoje kupce i podigli njihovo zadovoljstvo - navode naftaši. 

Na nekim benzinskim pumpama u Bijeljini cijena goriva je trenutno i ispod dvije marke. 

Iz Odbora distributera podsjećaju da se cijene nafte i naftnih derivata formiraju na osnovu rafinerijske cijene, cijene troškova transporta, kao i ostalih zavisnih troškova. 

Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, za šest mjeseci ove godine naplaćeno je 224 miliona KM prihoda po osnovu akciza ili posebnih poreza na naftu i naftne derivate. 

Uz to je naplaćeno ukupno 271 milion putarine, od čega 165 miliona KM posebne putarine za izgradnju auto-puteva i 106 miliona KM putarine za održavanje puteva.

Indikator