<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Muriz Memić prokomentarisao presudu: Slijedi nova istraga!

Desk

Nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu danas oslobodio Ljubu i Bekriju Seferovića kojima se sudilo za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj ej stradao Dženan Memić, oglasio se i Dženanov otac Muriz, koji je poručio da slijedi nova istraga te da je ovo dokaz da je Tužilaštvo sve vrijeme vodilo pogrešnu istragu.

16. juli 2018, 12:00

"Dokazalo se od početka da govorimo istinu. Mi nikad nismo mijenjali kvalifikaciju djela. Sada želim da mi Tužilaštvo odgovori ko to nije htio Dženana ubiti, a ipak ga je ubio. Svi se čude kako mogu izdržati sve ovo, ja Tužilaštvu kažem da su me pogrešno procijenili", kazao je Memić.

Memić je kazao da je Tužilaštvo od početka vodilo pogrešnu istragu. te da ta institucija mora krenuti s pravdom konačno.

Još jednom je kazao da zna ko je ubio njegovog sina, ali da prvo želi s pravne strane da se to dokaže.

Memić je najavio da će danas tražiti da se sastane s glavnom tužiteljicom Tužilaštva KS Dalidom Burzić. Najavljeni su i novi protesti za Dženana Memića, koji će biti održani u subotu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

Medijima se obratio i Murizov advokat Ifet Feraget.

"S obzirom da je Alisa Mutap stavila imovinsko-pravni zahtjev, Sud je sada uputio na parnicu Alisu Mutap, djevojku stradalog Dženana Memića. Ne zna se protiv koga. Pravosudna mafija je danas na koljenima. Kucamo na vrata svim nemoralnim tužiocima i svih 22 policajca koji su bili uključeni u istragu.

Feraget je naglasio da su u ovom predmetu tragovi podmetani.

"Ovaj postupak se jedino ovako i mogao završiti. Dokazi su takve prirode da nisu mogli potvrditi teorije Tužilaštva KS", kazao je na kraju i advokat Ljube Seferovića Rusmir Karkin.

Nakon što Kantonalni sud završi pisanu presudu svaka strana će imati priliku da uloži žalbu na današnju odluku.