<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dalić posvetio srebro braniteljima, Tompson zapalio Zagreb: Modrić mu tražio da još pjeva! (VIDEO)

Hrvatska

Hrvatska uz Tompsona proslavila svetsko srebro

17. juli 2018, 12:00

 Fudbalska reprezentacija Hrvatske proslavila je sa stotinama hiljada sunarodnika svjetsko srebro sa Mundijala u Rusiji.

Nekoliko sati je trajao put od aerodroma do Trga bana Jelačića, a onda su se na bini izređali svi igrači uz selektora Zlatka Dalića

- Nemam riječi zahvalnosti da vam kažem šta smo uradili. Mi smo u Rusiji igrali za sebe, za svoje porodice, za vas, za Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH, dijaspori i za naše branitelje. Da nije bilo njih , ne bi bilo ove šahovnice. Nismo prvaci svijeta, ali smo viceprvaci. Vi ste prepoznali da smo dali sve od sebe - rekao je Dalić, dok je pod adrenalinom bio Mateo Kovačić.

- Pijani smo kao mace. Svaka čast momcima, ali i vama. Vi ste svjetski prvaci - rekao je Mateo Kovačić i poveo Tompsonovu “Pukni puško”.

Na samom kraju, na bini se pojavio i sam Marko Perković Tompson, pjevač koji je karijeru napravio na ratnohuškačkoj i proustaškoj diskografiji.

Ovaj put, otpevao je pjesme "Lijepa li si" i "Geni kameni", pošto je posle jedne pesme Luka Modrić tražio još jednu na bis.

Prethodno je pjevao Mladen Grdović "Nije u šoldima sve", intonirana je himna Hrvatske, a zvanično je u Zagrebu na dočeku bilo 550.000 ljudi.