<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Poznati muzičar iz Cazina Kemal Delalić, poznatiji kao Dede Putra, dobija prijetnje smrću: Ako mi se nešto desi, odgovorna je SDA!

Prijtenje

Bh muzički autor Kemal Delalić dobija strašne prijetnje smrću

19. juli 2018, 12:00

On je naime na svom zidu objavio svoj amaterski kratki video u kome je prikazan čovjek kojeg na traktoru koji je okićen zastavom SDA zaustavlja policajac, a video je popraćen komentarom : J.... TI ALIJA MAJKU. Video je snimljen privatnim telefonom.

Kada ga je podijelio momentalno se našao na udaru javnosti koja ga je zasula govorom mržnje i frapantnim prijetnjama smrću.

" Dzubre jedno nacističko, Smrt tebi, Ja tebi psujem sve živo i mrtvo, Zbog Alije ćeš pravo u dzehenem" samo su neke od prijetnji koje je Delalić dobio.

Delalić je na FB objavio dobar dio tih prijetnji, a za BUKU
kaže kako je danas sve prijetnje prijavio policiji.

" Ja sam totalno apolitičan i ne pripadam niti jednoj političkoj opciji. Sve ovo je hajka vrha cazinske SDA, koja je na mene pokrenuta sa ciljem da mene predsatave kao igrača A-SDA stranke i napravili su od mene žrtveno janje. Sada se glasači dodvoravaju njima šaljući meni prijetnje smrću putem telefona i Facebooka." kaže Delalić za BUKU.

Kako navodi Delalić, čak se i Esad Bašagić jedan od bitnijih ljudi u toj stranci oglasio putem FB i napisao: "Komentari istog snimatelja i uposlenika JP RTV Cazin (facebook) su takvi da ih "pas s maslom ne bi pojeo". Takve bljuvotine i bezobraštine nisam čuo u svojih 50g. jadan je insan i kultura cazinska kojoj ko fol pripada"

On kaže da zbog sve učestalijih prijetnji upućenih meni i mojoj porodici putem Facebooka od strane simpatizera SDA stranke, ovim putem želim javno da kažem da, u slučaju da se meni ili nekome od moje porodice nešto desi u narednom periodu, lično ću smatrati odgovornim rukovodstvo SDA stranke" rekao je on za BUKU.