<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sarajlije ne žele izaći iz kafića, a 65-godišnji Petar iz Banjaluke biciklom dolazi na proteste za Dženana Memića

Desk

Književnik, maratonac i humanista Petar Blažić (65), odlučio se na put biciklom od Banjaluke do Sarajeva, kako bi dao podršku porodici Dženana Memića na protestima. Blažić je od 5. do 8. juna pješačio od Banja Luke do Sarajeva kako bi odao počast ubijenim mladićima Davidu Dragičeviću i Dženanu Memiću.

20. juli 2018, 12:00

On će ponovo preći isti put,  ali biciklom. Tako, iz Banja Luke polazi 20. jula u 8:30 sa mosta u Trapistima, odakle započinje svaku svoju humanu misiju.

Blažić će 20. jula prenoćiti u Travniku odakle će 21. jula krenuti prema Sarajevu.

Očekuje se da oko 17 sati bude kod spomen-obilježja Dženanu Memiću u Velikoj aleji, a u 18 sati na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu bit će održani veliki protesti porodice Memić , nakon oslobađajuće presude Ljubi i Bekriji Seferoviću kojima se sudilo za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja u slučaju smrti 22-godišnjeg Dženana Memića.

Porodica Memić će i na ovim protestima tražiti novu istragu, otkrivanje istine kao i svih onih koji su na bilo koji način spriječili da se sazna istina o ubistvu Dženana Memića.

Blažić je tokom prošle svoje humane misije jednu dionicu prešao pješke zajedno sa Dženanovim ocem Murizom Memićem.

Izvor