<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zgrada infektivne klinike u NEZAVIDNOM STANJU: Dok čekaju pregled pacijenti gledaju u RUPE U ZIDU (VIDEO)

banjaluka

Zgrada Klinike za infektivne bolesti na Paprikovcu u Banjaluci nije u zavidnom stanju, o čemu svjedoči video koji je poslao čitalac

22. juli 2018, 12:00

Dok je čekao na pregled, naš čitalac imao je priliku da vidi da u nekim zidovima ove zgrade ima i po nekoliko oštećenja, odnosno velikih rupa. Mada se osoblje Univerzitetskog kliničkog centra trudi da zgradu održava čistom, urednom i bezbjednom za pacijente, ovakve stvari narušavaju ukupan utisak koji se stiče tokom boravka u ovoj klinici.

Obnova ove zgrade, podsjećamo, nije planirana u sklopu velikog projekta rekonstrukcije i izgradnje Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci, koji se privodi kraju, a koji podrazumiijeva obnovu centalnog medicinskog bloka UKC RS, te izgradnju novog, sjevernog krila ove ustanove.

To će, između ostalog, omogućiti da hirurški pacijenti, bar ubuduće, borave u savremenim prostorijama na Paprikovcu, umjesto u mnogo lošijim uslovima u centru grada.