<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

NAKON NESREĆE U KOJOJ JE TEŠKO POVRIJEĐENA TRUDNICA, CARSKIM REZOM SPAŠENA BEBA: Dvogodišnja djevojčica sa teškim povredama

Njezina dvogodišnja kćerka je sa teškim povredama glave priključena na aparate za vještačko disanje i sve dalje prognoze su neizvjesne.

22. juli 2018, 12:00

Trudnica B.J. (24)  koja je juče povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u Kolima kod Banjaluke je dobrog zdravstvenog stanja, a nakon poroda carskim rezom spasena je beba.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske saopšteno je danas da su trudnica i dvogodišnje dijete primljeni juče oko 15.30 časova.

– Pacijentkinja B.J. (24) primljena je u Kliniku za ginekologiju i akušerstvo. Prema riječima dežurnog ljekara dr Aleksandre Rodić i glavnog dežurnog na Hirurgiji danas dr Miroslava Regode pacijentkinja je po prijemu zbrinuta. Nakon urađene dijagnostike, a s obzirom na činjenicu da se radi o terminskoj trudnici, odlučeno je da se uradi porod carskim rezom koji je obavljen juče. Majka i beba su stabilnog zdravstvenog stanja. B.K. (2016) je primljena u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje. Prema riječima dežurnog ljekara dr Ljubiše Tomića i glavnog dežurnog na Hirurgiji danas dr Miroslava Regode pacijentkinja je zadobila tešku povredu glave. Zbrinuta je i priključena na aparate za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze su krajnje neizvjesne – saopšteno je iz UKC RS.

Podsjetimo, nesreća se dogodila juče oko 13.55 časova na regionalnom putu Banjaluka- Čađavica u mjestu Kola.