<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Na zahtjev Novalića Vlada FBiH će raspravljati o spornoj kupovini zgrade u Vogošći

sjednica u toku

Na zahtjev premijera Fadila Novalića na dnevni red sjednice Vlade FBiH koja se održava u Mostaru stavljena je i tačka koja se tiče sporne kupovine zgrade u Vogošći, a koja se u medijskim izvještajima veže za njegovu porodicu.

24. juli 2018, 12:00

Kako saznje Klix.ba, Novalić je tražio da se poništi punomoć BH Pošti jer se njegovo i ime njegove porodice dovodi u vezu s kupovinom objekta.Podsjetimo, Žurnal je objavio da neposrednom pogodbom Javno preduzeće BH Pošta kupuje zgradu u Vogošći za potrebe Glavnog poštanskog centra. Zgrada čija je vrijednost procijenjena na 8,5 miliona maraka, trebala bi biti kupljena od firme koja je u vlasništvu porodice federalnog premijera Fadila Novalića, piše ovaj portal.

Kao predstavnik "vlasnika i suvlasnika objekta", u dokumentaciji koja je u posjedu Žurnala, pominje se Ada Novalić, kćerka premijera Novalića čija je Vlada nedavno dala "prethodnu saglasnost" za ovu "vanplansku investiciju".

Investicijski elaborat naziv je dokumenta koji je početkom jula ove godine sačinjen po nalogu čelnika BH Pošte. U prilogu Eleborata nalazi se i dokument Sektora za razvoj i informacioni sistem BH Pošte u kojem navedeno da Uprava ovog javnog preduzeća prosljeđuje navedeni elaborat na upoznavanje Nadzornom odboru.

Podsjetimo ovo je druga afera u mandatu premijera Novalića koja se veže za ime njegove kćerke kćerka. Tako je 2016. godine objavljeno da je ona zaposlena bez konkursa a što je potvrdio i direktor ove agencije Esad Mahmutović