Dragan Bursać: Ne dirajte Dodikove šlepere!

Horor storija

Dragan Bursać: Ne dirajte Dodikove šlepere!

Piše: Dragan Bursać

Uvod: Po prvi put u životu, Milorad Dodik je pomislo da umire. U nekom sumračnom bunilu rojile su mu se deluzivne misli. Sjetio se i rata i omalovažavanja i onog Doboja i onog ludog Ratka Mladića i onog Župljanina, sjetio se sve one mrake, koja mu je opljačkala njegove, hej njegove šlepere, a cigarete podijelila vojsci bijednoj.

Sad je stvar posve jasna. Opozicija će u noći uoči izbora u Banjaluci zarobiti nekih 50 šlepera sa izbornim materijalom i tako će direktno uticati na poništavanje izbornog postupka.

Noćna straža

Jer opozicija je možda nejaka i nesložna, ali će bar pokušati oteti nekakve šlepere. Dakle, za kobnu noć plan je bio sljedeći:

Govedarica sa svojim SDS trojkama negdje oko Klašnica blokira kolonu šlepera i preusmjerava ih na stari Trnski put. Bitno je samo da šleperi sa laktaške kroče na banjalučku teritoriju. Negdje kod Zalužana, Mladen Ivanić sa fantomkom na glavi upada u kućicu na pružnom prelazu Zalužani i vještim PDP-ovskim maj gerijem izbija vazduh i privremeno onesposobljava seoskog otpravnika vozova-čuvara-konduktera Žaru B. Ovaj se zateturao i pao po gajbi ispijenog Nektara. Na forhend u padu ga dočekuje mlada politička nada, sjedokosi predsjednik PDP-a Borislav Borenović i flašom od 0,5L šalje Žaru u carstvo snova. Zajedno sa svojim drugom i počasnim predsjednikom istog PDP-a Mladenom Ivanićem, baterijskom lampom «Iskra», daju tajne znakove svom isturenom jastrebu Igoru Crnatku, koji izbija iz mraka i vinta, da prostite vintu, kojom se spušta rampa.

A tako je i bilo...

Sve je spremno za diverziju vijeka. Ma šta vijeka, za diverziju koja bi nadmašila sve ratne presretačko-šleperske akcije. Drugovi Mladen, Borislav i Igor spremno čekaju na dolazak šlepera. Njih 50 i nešto. Šlepera, ne drugova. Adrenalin raste i pumpa krv u žilama. Drugovi su zanijeti u snoviđenju.

-Ako, uspijemo, samo ako uspijemo, doživotno ću biti u politici lijevo smetalo i tal-drugar svima, misli se za sebe drug Ivanić, dok popravlja naočale na prezategnutoj fantomki, koja mu stoji kao Afroamerikancu omaleni kondom na donjoj glavi.

Drug Borenović razmišlja o farbanju frizure i novoj nabavci ehotona koja će biti omogućena zarobljavanjem 50 šlepera sa izbornim materijalom.


Ćelavi Rastaman


Sa druge strane, na čelu konvoja je skanija gazda Dragana Čavića, komandosa lokalnog NDP-a, partije koja ima članova koliko i konvoj kamiona. Možda 50, a možda i jednog reći će na koncu narator, ali polako. Vozač je provjereni Rastaman, desna ruka, noga i olovka gazda Čavića, koji se infiltrirao  među neutralne vozače i čija je uloga bila da u slučaju neuspjelog preusmjeravanja prema Banjaluci od strane Govedaričinih jastrebova, dobro Govedaričinih jazavaca, dakle, zadatak mu je bio da postane čovjek-plan B i da sam povede konvoj put usamljenog pružnog prelaza. Rastaman se zadovoljno smješka dok pogleda poster najnovije edicije Grandovih pjevačica poviše kokpita.

-Sve ide po planu, misli se za sebe. Uzimamo izborni materijal, uzimamo izbore, a ja uzimam onu svoju plantažu marihuane i posve legalno je pretvaram u medicinski zasad eksperimentalnog bilja, misli se za sebe Rastaman dok se češe po ćeli, nekad zasijanoj gustom dlakom. Samo da Ivanić i ovi njegovi gerijatrijski pioniri nešto ne zaseru. Trebaju zaustaviti konvoj, a onda ubijediti ljude da izađu, bez bilo kakvog otpora. Samo da ne zaseru. Samo da ne zaseru...

Crveno-žuti katadiopteri spuštene rampe primorali su konvoj da uspori. Rastaman je prvi stao, izašao iz kamiona, ugasio svjetla i pošao prema trojici ljudi na rampi.

-Mlađo, jesi li to ti, pita ga Rastaman?
-Grrraaa, grrrraaa, zagrakta Mladen! Ne zovi me tako, jebem li ti šefa! Hoćeš li da svi saznaju ko sam ja? Ako se to desi, neće Čavić vidjeti ni Skupštine, ni Banskog dvora, a kamoli Palate predsjednika, je l' ti jasno?!
-Boga mi, Mlađo, ta fantomka ti pokriva samo trećinu glave, ko kopno na globusu. Trebao si uzeti tri, pa preplesti. 


-Šta te brigaaa nesrećo, šapatom urliče Ivanić. Nije tvoje da pitaš, nego da radiš, prodera se. 'Ajde sada od kamiona do kamiona i reci ljudima da izlaze. Reci im da su opkoljeni i da moraju odstupiti od kamiona, a mi ćemo sa podmlatkom, dobro mi to nemamo, mi ćemo sa rezervnim sastavom PDP-a i SDS-a, kao i sa oba člana NDP-a izvršiti otuđenje šlepera i njihovo odvoženje u nepoznatom pravcu put Paskoline ciglane.

I tako i bi. Lakše nego se tome iko nadao, Savez za promjene je to veče postao Savez za pobjedu. Preuzimali su šleper po šleper. Padale su skanije, volvoi, manovi i pokoji mercedes kao krajiške opštine u zadnjem ratu.

No, sudbina je opet uplela svoje prste na najnezamisliviji mogući način.

Čovjek koji piša u noći

Eto baš tamo kod prelaza pružnog nalazi se kuća Mile Atlagića, čuvenog SDP-ovca. Izašao čovjek ispred svoje hacijende, ispred svog poslovnog cartva da malo protegne noge, pusti vjetar noćnik, baci piš i oslušne šta se to dešava. A Atlagić je izuzetno pametan čovjek.

I nije trebao biti ni upola toliko pametan pa da prepozna Ivanićevu glavu, Borenovićev ehoton i Crnadkov pogled. Odmah mu je sve bilo jasno. Sjetio se avgusta i izjave Milorada Dodika, kada je proročki rekao medijima:

«Planira se zauzimanje 50 kamiona izbornog materijala. Ili bar jedan da zauzmu, isto je. Ako to ne uspiju, 6. oktobra će izaći na miting - rekao je Dodik i naglasio da je namjera izazivanje intervencije stranaca kako bi se poništili rezultati izbora i Banjaluka postala "slučaj".

-To je to, pomisli Atlagić. Šef je sve bio u pravu! Znao je u bobu šta će se desiti. Suvi genije! Izvadi telefon iz gaća i nazva broj sa puno nula.

-Šefe, šefe, ajd'  pogodi šta se dešava? Šefe!
-Ko je to, štaoš, čuo se glas Milorada Dodika? Ko je to?
-Šefe ja sam, tvoj imenjak Atlagić.
-Mile, boktejebo, koliko sam ti puta rekao da ti ja od ljetos nisam šef. Šef ti je onaj balija Nermin Nikšić. A ti kad uđeš u Federalni parlament, tek onda uzmi mandat SNSD-a. Koliko moraš biti glup da to ne kontaš?

-Ama šefe, jebo mandat u Federaciji, jebo SDP, jebo sve, ovi kradu šlepere!
-Ko krade šlepere Atlagiću, šta bulazniš?
-Krade Savez za promjene, eno vidim Ivanićevu glavu, stoji mu fantomka ko kupina na torti. Evo ih kod mene ispred kuće u Zalužanima, ja izašao da pišam, kad ono...Kradu šlepere sa izbornim materijalom
-Tuuuuuuuuu...čulo se digitalno cviljenje sa druge strane GSM virtuelne žice.

Neš nadame!

Po prvi put u životu, Milorad Dodik je pomislo da umire. U nekom sumračnom bunilu rojile su mu se deluzivne misli. Sjetio se i rata i omalovažavanja i onog Doboja i onog ludog Ratka Mladića i onog Župljanina, sjetio se sve one mrake, koja mu je opljačkala njegove, hej njegove šlepere, a cigarete podijelila vojsci bijednoj.

-E, neš nadame, pomisli glasno Dodik!

Za dva minuta Kaja je sa privatnom vojskom blokirao Banjaluku. Za tri minuta mu se Špirić stvorio ispred kuće da vidi kom će se jatu prikloniti. Za četiri minuta je Dragan Lukač rastjerao noćne ptice Saveza za promjene. Za pet minuta je Milorad Dodik stajao pored kolone šlepera u Zalužanima i dozivao vozače po busijama. Za 1500 minuta je uzeo šampanjac od lijepe hostese ispred dvorane Borik i rekao da će nastaviti rastakati institucije Bosne i Hercegovine...

(Neće se nastaviti)

P.S.

Ova kratka izmišljena priča bazirana je na postojećim izmišljenim izjavama Milorada Dodika, njegovim bajkovitim horor storijama i stvarnim likovima i ponekom bitnom istinom.

 

 

Komentari na tekst (16)
Objavljeno:
Dirajte Dodikove sleperaje ali... tako da ih prethodno dezinfikujete imajuci u vidu njihovu metamorfozu od crva do Reptila Ivanica,Crnadka i kojekakvih prudruzenih musica oko Dudukovog supka---------------------"Pa tako Igor Crnadak nije nikakav ministar, nego stranački vojnik svog PDP-a i Saveza za promjene, koji bi u predizbornojh trci da bude veći srpski nacionalista od Dodika i bliskiji Vučićevom režimu od bilo koga. Po tom šnitu, po tom šablonu djelovanja, djeca su samo kolateralna šteta u bildanju srBskog nacionalnog mišića. Hoće li država Bosna i Hercegovina nešto poduzeti, makar i prekasno to je najdonkihotovskije pitanje. Zašto? Zato što je Igor Crnadak sa svojim minstartvom država. Upravo je on personifikacija nakaradno ustrojene zemlje sa svojim aparatčicima koji idu kod komšija po mišljenje. I namjesto bilo kog apela, vapaja, pozivanja na zdrav razum, na etičnost, sportski duh, fer plej, dovoljno je pročitati posljednju rečeniciu saopštenja Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine: “Pozivamo stoga Ministarstvo vanjskih poslova na čelu sa gospodinom Crnatkom da, shodno svojim ovlaštenjima, odobri izdavanje viza selekciji Kosova dolazak u BiH ispriječi katastrofu koja prijeti KSBiH” Kakva je BiH država, svjedoči i činjenica da je efikasnije bilo uputiti ovaj poziv Vučiću u Srbiji, a ne njegovim marionetama u Bosni i Hercegovini."(Dragan Bursac)
Objavljeno:
Najlakse bi portalu Buka bilo da ne objavljuje komentare fasista kakav je Divos i onaj Hercegovac, ali je prelepo videti kako im sline cure dok rade za svoje lidere. Sto su im komentari duzi i sto je u njima vise mrznje to je vise slina i suza. Samo napred Divose. Mozes ti vise. Mozes ti bolje.
Objavljeno:
Divos@, naravno da nisi nista shvatio. To je puno vise koliko tvoje ratno-huskacke, cinicke, nacionalisticko-sovinisticke i pokvarene mozdane vijuge mogu razumjeti. Dobro se vidi ciji su sleperi, sto u sustini je nebitna cinjenica, alegorija je bitna cinjenica i to je Bursac vrlo lijepo odradio, kao i obicno. Ne treba se mijesati i petljati u stvari i dogadjaje koje nisu u tvom domenu i pokusavati biti inteligentan. Dosta sto si sebi osmislio neku kvazi-sahisticku figuru, jednom si pokusao i sa zenskim alter egom i sta jos nisi vise, cak neki tvrde da si osmislio i svoju inacicu Bosanskog Hrvata. Ne ide to, to je tako plitko. I ako hoces imalo biti veliki mislilac kreni od cinjenica, Taj tvoj ratni komandant, ponos Bosanski Srba Koji je pobjegao i krio se po kakvim kucicama i nadjen ko mis sa kesom lijekova i usran uzvikivao da je to sve namjesteno i prebacio krivicu na cijeli narod, hrabro, nema sta, onda ga moras nazvati pravim nazivnikom. Prvostepeno osudjeni ratni zlocinac, nikako drugacije. Legalisti smo pobogu. Eto ni ja ne citam nikad sta nasvrljas, samozadovoljavajuci se nad Bursacevim tekstovima, pokusavas nesto bijedno i jadno.....
Objavljeno:
sve sto su blizi izbori ovaj savez za propast je nervozniji ..nesto ne stima..uzalud se kopaju price poput 1 kg zlata , ronhil . sleper i ostale bajke za maloumne al nikako da nam taj savez za propas ponudi nesto pametno , neki program boljeg zoivota osim da ce se zaposlit sva rodbina i da legnu na budzet..e nece da moze...los vam je izbor kandidata..al stvarno los..poznato je da sds ndp i ona borenoviceva boranija imaju najnepismeniju glasacku poslusnu eggelu..sa njima se nigdje ne mote stici..put u nepovrat i jos 4 god opozicije i kolektivnog arlaukanja...
Objavljeno:
Divos, ako ne kontaš, baci se na lakše štivo, šta se platiš bezveze. Kad skužiš Crvenkapicu pređi polako na teže.
Objavljeno:
oplakah,draganče ti si vrh
Objavljeno:
Niko tako temeljito ne gradi institucije unitarne bosne i hercegovine kao on i njegovi. Mnogi u republici srpskoj, prije ili kasnije, ce pozeljeti centralizaciju. Ovakav nivo hipokrizije dugo nije vidjen u svijetu. Skotovi su izasli iz neke tragikomedije.
Objavljeno:
divos,ti nisi dovoljno intelligentian da bi razumjeo ovakve tekstove.
Objavljeno:
Aj nam ti Borise,jabuko, nešto napiši
Objavljeno:
Zabavan članak, kao i čitanje komentara vladajućih botova...
Objavljeno:
Loš tekst,vaistinu.
Objavljeno:
Stvarno nisi talentovan za pisanje ....
Objavljeno:
Ko je rastaman iz NDP-a?
Objavljeno:
Морам признати да и не пратим ова политичка свакодневна дешавања, надјебавања и подјебавања, и немам ти појма о овим шлеперима, о чему се ту заправо ради. Очекивао сам да ћу из овог текста нешто докучити, али јок, толико је то конфузно, збрљано да само можете остати збуњенији. Шта шлепери? Чији? Додикови? Вукотини? Младенови? Нема шансе да из овог надробљеног текста без неког реда и смисла разумијете о чему заправо писац пише. Но добро, новинар Ал-Џазире је добио задатак да напише коју, мало у сврху предизборне кампање оцрни дежурне негативце, самим тим и погура "подобнији" политички блок, некако је у причу увео и нашег ратног команданта, генерала Младића (није јасно да ли је то само хтио подсјетити на неке гријехе овог Милета од Бакинаца из неких тамо времена, или то онако да мало ђутуре дода још "обавезних негативаца"), тако свашта нешто, да је сувисло, јок, да је духовито, јок, ал зато да је глупо, што јес', јес'. Морам примијетити и да је офалио новинар Ал-Џазире, некако блиједо је ово, труди се, није да се не труди, али нема ту оног поганлука, жучи, бијеса који одише из пера, како је некад знао. Мора то боље.
X
Objavljeno:
Za plakanje i smijanje , odlično je.
Objavljeno:
Kako ovo mozemo da svatimo? Iz svih dosadasnjih izjava Presednika mozemo da napravimo zajeb*****u. Ni u jednoj izjavi, nema nikakve ozbiljnosti, osim. da se nadje dnevno na pozornici.Nista bolje Presedniku ne pada na pamet.Neozbiljnost vodi do neozbiljnosti i ruganju.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.