<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

RASTE BROJ ŽRTAVA POŽARA U GRČKOJ Preminula žena u bolnici, do sada nastradale 93 osobe

Grčka

Broj nastradalih u požaru u istočnom dijelu Atike u Grčkoj popeo se danas na 93. Najnovija žrtva požara je 78-godišnja žena iz Matija koja je imala hronične zdravstvene probleme i bila na intezivnoj njezi u bolnici Sismanoglio.

09. august 2018, 12:00

Trenutno se 34 osobe iz Matija nalaze u bolnicama na Atiki, šestoro je na intezivnoj nezi, a jedno dijete u Agia Sofija dečjoj bolnici je u dobrom stanju, prenijela je ANA.

Na Atiki je juče ujutru izbio novi požar, a u gašenje uključen je i helikopter. Požar je izbio u istočnom dijelu Atike u mjestu Nea Makri i zahvatio je nisko rastinje.

Istovremeno, grčke vlasti upozorile su na povećan rizik od izbijanja požara na Atiki, južnom dijelu Evije i pojedinim sjevernim egejskim ostrvima, objavio je “Katimerini”. Sekretarijat Ministarstva unutrašnjih poslova za civilnu zaštitu je naložio svim službama da budu u pripravnosti. Iz mjera predostrožnosti, vozilima je zabranjeno da prolaze kroz određene parkove, šume, kao i oblasti u kojima postoji opasnost od izbijanja požara.

U pitanju su opštine Maraton, Palini, Rafina-Pikermi and Spata-Artemida. Ta zabrana je na snazi do četvrtka u sedam sati po lokalnom vemenu.