<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

VLADA SRBIJE RASPISALA NAGRADNI KONKURS ZA REŠENJE KOSOVSKOG PROBLEMA

Satira

BEOGRAD, 9. avgust 2018, (Njuz) – Vlada Republike Srbije raspisala je nagradni konkurs za najbolje rešenje kosovskog problema, koji će trajati od 10. avgusta do kraja septembra.

09. august 2018, 12:00

U konkursu koji je objavljen u više dnevnih listova navedeno je da rešenje treba da bude originalno, da nije do sada objavljivano i korišćeno, kao i da uz njega ide odgovarajući, prigodan slogan.

– Rešenje mora da sadrži predlog novog statusa Kosova i elaborat o njegovim odnosima sa Srbijom, mapu Srbije i Kosova sa jasno 


iscrtanim predlogom novih granica, predlog nove linije kojom će saobraćati patriotski voz sa natpisom “Kosovo je Srbija!“ i smešne karikature Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja u deset primeraka. Predlog rešenja pitanja Preševske doline nije obavezan, ali je poželjan i nosiće dodatne bodove – navodi se u konkursu.

Pored toga, kandidati će kreativnost moći da pokažu i kroz smišljanje slogana na temu Kosova.

– S obzirom na to da je slogan “Kosovo je Srbija!“ sada već pomalo deplasiran, kandidati mogu da predlože nove slogane koji će biti korišćeni na javnim manifestacijama, ali i u privatne svrhe, kad građani osete potrebu za tim – stoji u konkursu.

Tri najbolja rešenja koja budu odabrana obezbediće svojim autorima lepe nagrade, među kojima su i poseta Kosovu u društvu Marka Đurića i Aleksandra Vulina, koja uključuje i skandiranje “Aco, Srbine!” u Đurićev telefon, a glavna nagrada biće novčana i iznosiće 1244 evra.

Kandidati svoje predloge treba da dostave poštom i to na papiru i na kompakt disku, u dva primerka, a koliko je Vlada Srbije ozbiljno pristupila realizaciji ovog konkursa i ništa nije htela da prepusti slučaju govori i to što se od zainteresovanih kreativaca u jednoj tački traži i predlog rešenja “šta da radimo sa Ivanom Žigon“.

Nenad Milosavljević

Preuzeto sa Njuz.net